Clarapelsadvies
Image default
Beauty en verzorging

Zo verzorg je jouw huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is daarom van groot belang dat je deze ook goed onderhoudt. Het verzorgen van je huid zorgt er niet alleen voor dat deze mooier wordt, het betekent ook dat je een stuk gezonder zult zijn. Maar hoe verzorg je jouw huid nu eigenlijk? In dit artikel wordt onder andere verteld over het bezoeken van een huidkliniek. Lees verder!

Het reinigen van de huid

Zorg dat je jouw gezicht regelmatig wast. Het liefst doe je dit niet met gewoon water, maar met een milde gezichtsreiniger. Door het wassen wordt olie, viezigheid en andere onzuiverheden verwijderd. Als je jouw gezicht toch met water wast, gebruik dan lauw water, bij heet water kan je gezicht namelijk uitdrogen. 

Gebruik een goede crème

Als je last hebt van een droge huid, dan is het verstandig om jezelf regelmatig in te smeren met een goede crème. Vooral vochtinbrengende crèmes zullen hier goed bij helpen. Zorg er wel goed voor dat de crème bij jouw huidtype past, anders wordt het probleem namelijk vaak alleen maar versterkt. Een specialist kan je hierbij helpen. Als je last hebt van een extreem droge huid, dan is het verstandig om naar een huidkliniek te gaan. 

Bescherming tegen de zon

De zon kan heel schadelijk zijn voor je huid. Het is daarom zeer belangrijk dat je jezelf hier goed tegen beschermd. Gebruik daarom een zonnecrème met een SPF van minimaal 30. Doe dit ook tijdens bewolkte dagen voor extra bescherming. Ook kun je in combinatie met de zonnebrand een hoed dragen om het gezicht meer te beschermen. 

Genoeg water drinken

Als je niet genoeg water drinkt, bestaat er een kans dat de huid uitdroogt. Hierdoor kunnen vervelende pukkeltjes ontstaan en verdwijnt de glans. Je moet dus genoeg water op een dag drinken om dit te voorkomen. 

Naar een specialist

Kamp je met heftige problemen aan je huid en wil je hiervan af? Dan is het verstandig om een echte huidkliniek te bezoeken. Deze kunnen namelijk verschillende behandelingen uitvoeren en medicijnen meegeven om je van je probleem af te helpen. Zorg er hierbij wel voor dat de huidkliniek betrouwbaar en gecertificeerd is.