Clarapelsadvies
Image default
Auto's en Motoren

Zo kom je door een rittenregistratie controle heen

De Belastingdienst controleert op een sluitende rittenregistratie. Het kan daarom best een keer voorkomen dat u een controle krijgt. Dat hoeft niet ieder jaar te gebeuren, maar de Belastingdienst kan de ritregistratie tot zeven jaar terug vragen. Het is belangrijk om te weten hoe de Belastingdienst controleert en hoe u problemen kunt voorkomen. We leggen het onderstaand verder uit.

 

Zo controleert de Belastingdienst

De Belastingdienst voert op verschillende manieren controles uit. Eén daarvan is via het scannen van willekeurige kentekens, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen bij de Ikea of pretparken. Vervolgens wordt er gekeken of er bijtelling betaald wordt voor de auto. Staat de auto bijvoorbeeld op een zaterdag op een parkeetplaats van een pretpark, dan wekt dit vragen op bij de fiscus.

De Belastingdienst kan ook willekeurige steekproeven doen en de rittenregistratie zonder aanleiding opvragen. Er wordt dan gecontroleerd of de ritregistratie sluitend is, er niet meer dan 500 km privé met de auto is gereden en of het karakter (zakelijk of privé) van de ritten correct is ingevuld. Om dit te onderbouwen, kan de Belastingdienst ook vragen naar agenda’s, tankbonnen of garagebonnen.

Een laatst controlemiddel dat we in dit artikel beschrijven is een algemene controle bij een bedrijf. Hieronder valt de administratie en dus ook de rittenregistratie van de voertuigen.

 

Voorkom problemen

Als u of uw medewerkers een rittenregistratie bijhouden, doe dit dan met een ritregistratiesysteem. Bij voorkeur een ritregistratiesysteem met Keurmerk RitRegistratieSystemen, zodat u bent verzekerd van een sluitende ritregistratie die 100% fiscus proof is. Bovendien krijgt u een verlichte controle vanuit de Belastingdienst op het moment dat u een controle krijgt. Een rittenregistratiesysteem houdt alle ritten automatisch voor bij, zodat u handmatig niets bij hoeft te houden. De ritten bekijkt en beheert u online via uw eigen online account of smartphone app. Download de gegevens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport, zodat u de gegevens altijd bij de hand heeft.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/