Clarapelsadvies
Image default
Hobby en vrije tijd

Schilderen als hobby

Heb jij wel eens geschilderd? Wil je het graag een proberen? Lees dan nu verder. Door dit te lezen leer je waar je op moet lette tijdens het schilderen, welke materialen je nodig hebt om te schilderen in het begin en leer je de verschillende soorten verf en wat het beste bij jou past. iets wat je sowieso nodig hebt is natuurlijk een schilders koffer om je materialen in te doen.

 

Wat heb ik nodig om te schilderen?

Om te kunnen schilderen heb je natuurlijk wel materialen nodig deze kan je op veel verschillende sites kopen of in verschillende winkels bij jou in de buurt.

-Zoals eerder benoemd zul je een schilders koffer nodig hebben om je materialen in te doen

-Setje met palet messen

-De verf

-Palet met afscheurbare vellen papier

-Penselen plat en rond in verschillende maten

-Gesso primer

-Maskeertape

-Schilders doeken of papier

Het merk dat je uitkiest is aan jezelf je hebt namelijk verschillende soorten verf materialen van goedkoop tot duur. Deze keus is helemaal aan jezelf. Wel is het zo dat een penseel van €0,99 niet zo goed is of zo lang mee gaat als een penseel van €6,99 de midden maat is goed genoeg om je werk goed te kunnen doen. Een schilders koffer van een hogere prijs klasse maar wel met veel kwaliteit gaat natuurlijk langer mee dan een goedkoop schilders koffer, zie het als een investering.

 

Verschillende soorten verf

Wanneer je gaat schilderen zul je erachter komen dat er veel verschillende soorten verf zijn, hier staan ze op een rijtje. Olieverf, een traditionele verf om mee te schilderen. Het mengt makkelijk met andere kleuren en smeert zich lekker en makkelijk uit. Aquarelverf, deze verf moet jezelf vloeibaar  maken door er water aan toe te voegen. De verf word tegenwoordig vaak gebruikt voor brushlettering. Plakkaatverf, lijkt veel op aquarelverf deze dekt wel veel beter en is intenser van kleur in tegenstelling tot aquarelverf. Plakkaatverf droogt helaas alleen goed op papier en word afgeraden om op een andere ondergrond te gebruiken. Er is geen verf beter voor beginners het ligt er per persoon aan met welke verf je beter over weg kunt en welke niet. De verf kun je op verschillende plekken kopen. De kwaliteit van de verf van de action is natuurlijk veel minder goed dan van een verf speciaal zaak maar als je bij de Xenos of ergens anders verf vind wat jou fijn lijkt om mee te beginnen kan je dit zeker doen. Acrylverf, is snel drogend en watervast. Acrylverf hecht zich op veel ondergronden zoals hout, papier en stof ook is het makkelijk te mixen met andere producten om de verf bijvoorbeeld meer te laten glanzen of om er glitter door heen te doen.

https://www.schildersezel-enzo.com/product/schilderskoffer-set/