Clarapelsadvies
Business / Management

De Budget dazenval de Goedkoopste en effectiefste dazenvanger en snel gemaakt!

De Budget dazenval de Goedkoopste en effectiefste dazenvanger gemaakt met Sticky Trap Dazenlijm!

 

Bekijk hier direct hoe je zelf een goedkope dazenval kunt maken >> De dazen lijmval 

Onderin vind u tevens een video van een gemaakt budget dazenval met sticky-Trap dazenlijm

Het voorjaar en de zomer staan weer voor de deur en daarbij komt de tijd van het buiten zijn. De bomen komen weer vol bladeren, de bloemen en planten beginnen te groeien en ook het insectenrijk doet zijn opmars. De meeste mensen die opzoek zijn naar een goedkope en effectieve dazenval hebben dieren zoals paarden, rundvee maar ook mensen die een grote tuin met een zwembad hebben, hebben soms enorm last van een dazenplaag. In de meeste gevallen kan een dazenval een goede rol spelen en zo het overlast aanpakken en dan is het uiteraard fijn als dit zeer voordelig kan!

De budget dazenval ( Dazen lijmval )

De daas ook wel paardenvlieg, horzel, blinde vlieg of brems genoemd is een insect die jaagt en gaat puur op pad voor vers bloed. Deze insecten zijn dan ook niet te vergelijken met hommels, bijen en wespen welke enkel in beweging komen voor nectar. Het dazenvrouwtje zoekt haar omgeving af met haar (infrarode) ogen, en alles wat beweegd, warm is ziet ze als een prooi om te bijten ( een daas steekt namelijk niet ). Bij een normale dazenval hangt een zwarte bal welke warm is en beweegd (als prooi). De paardenvlieg landt op de verwarmde bal en vliegt vervolgens de H-trap dazenval in! Zoals bij deze Kerbl Htrap taon x dazenval . Dit is een zeer goed systeem en veel toegepast maar ook prijzig. Helemaal als er meerdere stukjes land of hectares hebt biedt deze goedkope effectieve lijmval een oplossing! Het enige verschil met de gewone dazenval is dat er gebruik gemaakt word van emmer i.p.v. een bal.

De goedkoopste dazenval met een emmer en Sticky-trap dazenlijm

De dazenval word gemaakt met een emmer, stukje koort, Sticky-Trap dazenlijm 

De  Sticky-Trap dazenvallen lijm word geleverd in de volgende verpakkingen:

0,5 liter  € 14,99 
1,5 liter  € 29,95
3,5 liter  € 54,95 ( Tijdelijk ) € 49,95 

Deze dazenlijm is non-toxic eco friendly en onbeperkt houdbaar  ( wel dient u deze vorstvrij op te bergen)

De Budget dazenval werkt eigenlijk precies het zelfde als de gewone traditionele dazenval. De bal is nu vervangen door een zwarte emmer die beweegt en dit is nu het prooi voor het bloedzoekende insect welke enkel op warmte en beweging afkomt. De daas zal dan ook zonder twijfel landen en zit vervolgens vast! 

Met deze val heb je geen bijvangsten! Vlinders en overige insecten zoals: bijen, hommels en wespen zijn nectar zoekende welke al snuffelend rondvliegen op zoek naar een bloem of ander zoetigheid. Zelfs de mannetjes daas doet dit en zal niet op de dazen-lijmval afgaan. De dazenlijm heeft daarnaast geen vriendelijke geur waarop deze insecten gaan zitten. Alleen het jagende dazenenvrouwtje welke zoekt naar eiwitrijk bloed voor de voortplanting doet dit. (met haar infrarode ogen zoekt ze haar prooi) en zal zonder twijfel direct landen op het warme bewegende object. ( de emmer). 

Meer weten over de werking, het maken van een dazenval en de goedkoopste lijmval ? kijk dan hier bij :  Informatie over De daas en de dazenval

Er zal ( zo nu en dan) heus wel een zwarte vlieg op kunnen gaan zitten welke de dode daas weer interresant vind. Natuurlijk kan er ook kan er per ongeluk een mot of andere insect op terecht komen, deze komen ook wel in de gewone H-trap dazenvallen terecht.

Voor vogels, paarden mensen en anderen is de Sticky-trap dazenlijm geen probleem. Het is speciaal gemaakt voor dazen en horzels, niet giftig en eco vriendelijk!

  • Werkt beter als een h-trap dazenval (grotere vangsten)
  • Ieder daas die gaat zitten, zit vast en zit gevangen.
  • de val vol? smeer nieuwe lijm over de oude heen en ga door met vangen ( hiermee word de val nog effectiever)
  • Een emmer kost nog geen  4 euro en met een pot maak je 10 tallen vallen gereed. Welke je het hele seizoen gebruikt.
  • Nadien kan hij zo in de container. 
  • Nadien rol je de emmers door het zand en met een plamuurmes haal je de resten eraf.
  • Zeer voordelig als je meerder hectares grond hebt, of geen geld hebt voor een val van 200 euro.

Video van de budget dazenval gemaakt met Sticky-trap lijmMet een groot flacon maakt u tientallen goedkope dazenvallen en hiermee onderhoud u ze tevens, de lijm is onbeperkt houdbaar ( wel vorstvrij bewaren)

Gebruikt nooit muizenlijm!!

Muizenlijm is giftig ! Europees verboden !

Het is een tube welke naast dat hij giftig is, moet worden verwarmd om te smeren en als een vogel, een kind of een paard tegen een de emmer met muizenlijm aankomt, zit hij vast en zal er letterlijk afgesneden moeten worden en dit kan je als winkel niet verantwoorden! Daarnaast ben je meerdere tubes nodig gezien de klein hoeveelheid inhoud en is het dus duurder.

Wettelijk gebruiksvoorschrift:

Het gebruik van lijm en lijmvallen om ratten en muizen te vangen is verboden, maar wordt in specifieke gevallen onder voorwaarden toegestaan. U dient voor het gebruik van lijm en lijmvallen in de bestrijding van muizen en ratten een vrijstelling aan te vragen bij: 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tel: 088-042 42 42

 

Sticky-Trap dazenlijm is milieu vriendelijk en verantwoord bij het vangen van dazen en horzels.

We hopen dat je veel hebt gehad aan deze informatie en veel wensen je plezier met het maken van je eigen goedkope en effectieve dazenval!

 

https://dazenvanger.nl/dazen-lijmval