Clarapelsadvies
Image default
Sport

Met de juiste keepershandschoenen verdedig je elk doel!

Proloog

Thibaut Courtois, Jasper Cillessen, Jean-Marie Pfaff, Edwin van der Sar. Welke jonge voetbalkeeper droomt er niet van in de voetsporen van zijn grote held te treden? Naast het nodige talent heb je als jonge snaak natuurlijk ook behoefte aan het juiste materiaal. En wat onderscheidt de ene keeper nu van de andere op dat gebied? Juist, ja, zijn keepershandschoenen!

Keuze te over

Keepershandschoenen vind je in alle soorten, maten en kleuren. Hoe raak je wijs uit het grote aanbod? Waar moet je op letten? Dat proberen we je nu duidelijk te maken.

Maat

Je hebt het zeker al gemerkt. Die doelmannen lijken wel handen als kolenschoppen te hebben. Dat komt door de aanwezigheid van de fingersave in de handschoenen. Die beschermt je vingers tijdens het keepen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de juiste maat voor je handschoenen te kiezen. De handschoenmaten variëren van 4 tot 11. Zoek zeker op – op basis van je handbreedte of handomtrek – welke maat jou het best past.

Grip

Handschoenen waar de ballen doorheen glippen zijn uit den boze. De grip van de handschoen wordt bepaald door het type foam dat erin verwerkt zit. Hoe zachter, hoe meer grip, maar ook hoe sneller de foam wegslijt! Weeg je foamkeuze dus wel af met de ondergrond waar je normaliter op keept, want ook daar geldt, hoe harder de ondergrond, hoe sneller je handschoen verslijt.

Identiteit

Je handschoenen tonen ook waar je voor staat. Sobere en degelijke keeper of extravagante doelman met fenomenale reflexen? Kies een handschoen met kleuren en patronen die bij jou passen. Ook als keeper wil je best wel goed voor de dag komen.

Prijs

De prijs van keepershandschoenen varieert enorm. Kies een paar dat past bij jouw budget en dat voldoet aan je belangrijkste eisen !

Epiloog

Alles heb je gedaan voor dat ene doel, die plek in de basis van de eerste ploeg. Maar helaas, je raakt maar niet van de bank. Nagelbijtend zit je daar, terwijl je ploeg die 0-1 voorsprong met hand en tand verdedigt. Dan gebeurt het onvermijdelijke. Je concullega-keeper begaat een penalty-fout in de laatste minuut en moet ook nog eens gekwetst van het veld. Aan jou om koud in te vallen en te redden wat te redden valt. En ja hoor, met de tip van je keeperhandschoenen slaag je erin de strafschop net naast de paal te duwen! Je bent de held, je verdedigde je doel met bravoure en… de juiste handschoenen deden de rest!