Clarapelsadvies
Image default
Hobby en vrije tijd

Gesmede golfclubs: gebruiken professionals ze ook? Hoe worden ze überhaupt gemaakt?

Een golfclub wordt gebruikt om de bal te slaan in het golfspel. Het heeft een lange schacht met een grip aan de ene kant en een zware kop aan de andere kant. De kop is zijdelings gedraaid in een scherpe hoek ten opzichte van de schacht, en het slagvlak van de kop is geneigd om de bal een bepaalde hoeveelheid opwaartse beweging te geven.

Gesmeed ijzer of gietijzer: wat is het beste voor golfclub?

Als het gaat om het ontwerp en de samenstelling van de golfclub, zijn er twee belangrijke opties – Gesmeed ijzer en Gietijzer. Gesmeed ijzer is voornamelijk gemaakt van zacht staal en geeft een geweldig gevoel en feedback van geweldige spelers. Het proces bestaat uit het hameren en smeden van de clubkop, vervolgens het koelen, slijpen en polijsten van de club in zijn uiteindelijke vorm en grootte. Dit proces is precies het tegenovergestelde van Gietijzeren golfclub.

Een gesmede golfclub is duurder

Gesmede clubs zijn duurder, maar het geeft meer gevoel en betere schoten. Zo kan de golfer beter weten wat er fout ging of wat er goed ging in een bepaald schot. De smeedtechniek beperkt de mogelijkheid van fouten die kunnen optreden tijdens het gieten omdat de clubkop uit massief materiaal wordt gegoten. Gesmede clubs zijn gemaakt van hoge kwaliteit metaal en ze zijn moeilijker te gebruiken en duurder dan gegoten clubs.

Sneller en een langere afstand bereiken

Veel mensen geloven dat gesmede clubhoofden de bal sneller en voor lange afstand laten reizen, maar dat is niet erg waar. Zowel de gegoten als de gesmede klaveren voeren hetzelfde uit in afstandsproeven. Het superieure gevoel en de uitstekende kwaliteit van gesmede clubs heeft hen in staat gesteld om een sterke positie te behouden in de wereld van de golf. 

Nauwkeurige vormgeving middels moderne machines

Door de technologische vooruitgang beschikken we nu ook over verschillende elektronische machines waarmee de golfclub nauwkeurig kan worden vormgegeven. De perfectie van het schot hangt vooral af van de hoek waarin het clubhoofd wordt gedraaid. Het moet dus nauwkeurig worden ontworpen voor een perfect schot.

https://123smeden.nl/pages/smeedoven