Clarapelsadvies
Business / Management

Chauffeurs in de Outback van Australië

Australië, een groot land dat pas enkele eeuwen geleden ontstond. Dit immense land is groter dan heel Europa bij elkaar. Het aantal inwoners in Australië is 23 miljoen mensen. Dit betekend dat er erg veel ruimte beschikbaar is en ook dat mensen overal kunnen gaan wonen. Er zijn een aantal grote steden in Australië deze liggen op grote afstand van elkaar. Om deze steden en dorpen allemaal bevoorraad te houden rijden er veel vrachtwagens. Deze vrachtwagens rijden door de outback van Australië en vaak over onverharde gevaarlijke wegen. Een ongeluk in een dergelijk gebied kan de dood van een chauffeur betekenen, als er geen hulp komt.

 

Daarom is het voor Australische transportbedrijven erg belangrijk om te weten waar hun personeel is zodat zij zo spoedig mogelijk geholpen kunnen worden. Vaak is een mobiele telefoon niet goed genoeg, omdat er in sommige gebieden niemand woont, is er ook geen telefoon verbinding. Dit maakt de situatie lastiger omdat terug vinden van een persoon al lang kan duren omdat het landschap zo groot is. Het is daarom zeer aan te raden dat deze vrachtwagenchauffeurs gebruik gaan maken van een GPS Tracker. Deze tracker zorgt ervoor dat de chauffeur zijn exacte locatie kan doorsturen waardoor het mogelijk wordt om hulp te krijgen zodat hij gered wordt of dat degene weer zelfstandig verder kan rijden.

 

Door dit track en trace systeem is het ook mogelijk voor de chauffeur om door te geven waar de situatie van een weg erg is verslechterd zodat hij zijn collega’s kan waarschuwen. Zo kunnen zij een andere weg kunnen nemen of erg voorzicht zijn tijdens het betreden van de weg in kwestie. Ook kan de werkgever zijn personeel een notificatie sturen als er ergens slecht weer op komst is. Zo hoeft de chauffeur geen tijd te verliezen of dan kan hij besluiten om te pauzeren en wachten tot de situatie verbeterd.

https://mygpstracker.nl