Clarapelsadvies
Image default
Onderwijs

Zakelijk Frans: De sleutel tot succes in internationale zaken

Frans is een belangrijke taal in de internationale zakenwereld en beheersen van deze taal kan de deur openen tot nieuwe zakelijke kansen en mogelijkheden. Of je nu zaken doet met Franse bedrijven, in Frankrijk werkt of gewoon beter voorbereid wil zijn op internationale zakelijke ontmoetingen, zakelijk Frans is een vaardigheid waar je zeker wat aan hebt. 

 

In dit blog bespreken we de basis van zakelijk Frans, inclusief grammatica, uitspraak en basiswoordenschat. We geven je ook een aantal tips mee, voor effectieve zakelijke communicatie en gespreksvaardigheden, evenals hoe je formele brieven en e-mails in het Frans kunt schrijven. Ten slotte bespreken we hoe je je vaardigheden in zakelijk Frans kunt verbeteren en verder ontwikkelen. 

 

Begin bij de basis 

Voordat je begint met zakelijk Frans is het belangrijk om een goede basis te hebben in grammatica, uitspraak en basiswoordenschat. Dit betekent het leren van basiszinnen en veelgebruikte uitdrukkingen en het oefenen van je uitspraak. Zonder basis zal het een heel lastig verhaal worden. Veel mensen kiezen daarom om te beginnen met een cursus Frans. 

 

Jargon en logische zinsbouw 

Binnen de zakelijke communicatie is er doorgaans vaak sprake van specifieke uitdrukkingen en bepaalde manieren van zinsbouw. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe je jezelf en anderen formeel kunt aanspreken en de juiste uitdrukkingen te gebruiken bij het bespreken van zakelijke onderwerpen. Je praat immers in je eigen taal ook anders tegen zakelijke relaties als tegen je vrienden. 

 

Gespreksvaardigheid 

Zakelijk frans spreken vereist specifieke vaardigheden die getraind moeten worden. Denk aan het luisteren naar anderen, het stellen van gerichte (weder)vragen en het maken van een goede professionele indruk. Het is belangrijk om deze vaardigheden te oefenen en te verbeteren om succesvol zakelijke gesprekken in het Frans te voeren. 

 

Zakelijk schrift 

Of het nu gaat om formele brieven, e-mails of andere vormen van zakelijke correspondentie, het is belangrijk om deze op de juiste manier in het Frans te schrijven. Dit betekent het gebruik van formele taal en het volgen van de juiste etiquette en stijl. Ook hier zal je mee moeten oefenen en je zal veel moeten lezen om er beter in te worden. 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/frans/