Clarapelsadvies
Woning en Tuin

Wat is een latex matras?

Op zoek naar het beste matras ooit? Als je ooit van een latex matras hebt gehoord, dacht je vast: Wat is een latex matras? In dit bericht leggen we precies uit wat een latex matras is, en wat de voordelen ervan zijn.

Heerlijk zacht

Een latex matras geeft een soepel en zacht ligcomfort. Dit komt doordat de kern van synthetische latex is gemaakt in combinatie met een laag procent natuurlatex. Latex is van nature een veerkrachtig materiaal, waardoor het goede ondersteuning biedt. Aangezien de structuur van het materiaal dichter is, ventileert het niet heel goed. Een latex matras is redelijk duurzaam, het gaat ongeveer zeven jaar mee.

Natuurlatex

Natuurlatex daarentegen is wel ventilerend, omdat de structuur open is. Hierdoor kan vocht en warmte goed afgevoerd worden, en dit heeft een goed effect op de duurzaamheid van het matras. Een natuurlatex matras gaat ongeveer tien jaar mee. De open structuur van natuurlatex zorgt ervoor dat ook het slaapcomfort beter is. Dit omdat het matras soepeler en veerkrachtiger is dan synthetisch latex.

Een perfecte nachtrust

Een latex matras past zich makkelijk aan je lichaamshouding aan, waardoor je spieren zich kunnen ontspannen en de doorbloeding optimaal kan functioneren. Dit zorgt voor een uitstekende nachtrust. En dat is iets waar we allemaal behoefte aan hebben. Dit matras is zeer geschikt voor mensen met slaapproblemen en rugklachten. Dit omdat, zoals gezegd, de spieren de mogelijkheid hebben om te ontspannen. En dit zal een gunstig effect hebben op de kwaliteit van je slaap, en het zal rugklachten verminderen. Als het budget meezit dan adviseren we wel om een natuurlatex matras aan te schaffen. Dit om net dat beetje extra voordeel eruit te halen. Ga hiervoor naar Kokbedden.nl!