Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Vacature groen

Zoekt u personeel om in het groen te werken? Bijvoorbeeld om tuinen in gemeenten te onderhouden, of voor andere zaken? In dat geval is het belangrijk dat uw vacature er goed uitziet, want dat zorgt ervoor dat u meer kans heeft dat vacature groen, u de juiste mensen vindt. In dit artikel geven wij enkele tips als het gaat om uw want heel veel bedrijven doen het helaas niet goed.

 

Wees duidelijk over de eisen

Veel vacatures zijn niet volledig als het gaat om de eisen waar de mogelijke werknemer aan moet voldoen. In veel gevallen is het bijvoorbeeld zo dat er slechts beknopt wordt weergegeven wat de eisen zijn van het werk, maar dit uiteindelijk niet in de praktijk wordt vertaald. Het is belangrijk dat een mogelijke werknemer een beetje een voorstelling krijgt van het werk wat hij of zij moet verrichten. U kunt er dus ook voor kiezen om een omschrijving van de dag te geven. Zo weet de sollicitant hoe de gemiddelde dag er ongeveer uitziet en dat wordt als aangenaam ervaren. Zo weet een sollicitant ook beter waar hij of zij op aan het solliciteren is.

 

Wees transparant over het salaris

Dan is het ook nog zeer belangrijk om transparant te zijn over het salaris. In een vacature groen wordt soms niet vermeld wat het salaris is wat de sollicitant kan verwachten. Het is belangrijk om daarvan alvast een indicatie te geven. Uiteraard hoeft u er niet gelijk voor te kiezen om dit duidelijk aan te geven, maar wel de richtlijn zodat het onderhandelen wat gemakkelijker wordt. Geef een indicatie dus altijd duidelijk aan in de vacature om latere problemen te voorkomen.

 

Wat biedt het bedrijf

Dan is het ook nog belangrijk om duidelijk te zijn over wat het bedrijf de sollicitant kan bieden. Een vacature groen moet immers ook aantrekkelijk zijn, zodat u de juiste ervaren hoveniers aantrekt. Geef dus aan wat voor voordelen het werken kan hebben. Denk daarbij niet alleen aan het salaris, maar ook vele andere faciliteiten. Het is belangrijk om deze faciliteiten ook duidelijk naar voren te brengen in de vacature.