Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Redenen om ING te bellen

Veel Nederlanders hadden vroeger een rekening bij de Postbank. In het verleden is de Postbank de ING geworden en daardoor zijn er nog steeds veel mensen die een rekening hebben bij deze bank. In de achterliggende periode is het voor banken in het algemeen en dus ook voor de ING steeds minder belangrijk geworden om in de meeste plaatsen een bankkantoor te hebben. De komst van internet en de digitalisering van de bankzaken zijn hier mede de oorzaak van. Om die redenen zie je dat veel bankzaken nu zelf geregeld moeten worden en wordt het ontmoedigd om contact op te nemen. Maar de ING bellen doe je zo. Want er zijn genoeg redenen te bedenken waarbij je wel contact wil hebben met een medewerker. 

Vragen

Een van de redenen om contact te hebben met de ING is dat je een vraag ergens over hebt. Omdat de ING als bank niet alleen maar een betaalrekening biedt maar je ook een hypotheek en verzekeringen kan afsluiten, je een lening kan aanvragen, zorgt ervoor dat je op al van deze gebieden een vraag kan hebben. In die gevallen is het soms lastig om op een website te kijken wat je het beste kan doen. Met een persoonlijk contact kom je dan veel verder en op die manier weet je ook beter waar je aan toe bent. Zeker nu de kantoren verdwenen zijn en je niet meer even kan binnenlopen om een vraag te stellen.

Product aanvragen

Voor het afsluiten van een bankrekening hoef je geen contact meer te hebben met de ING. Tegenwoordig kan je dit allemaal gewoon via internet invullen. Maar voor een aantal producten kan het wel handig zijn om dit telefonisch te regelen. Hierdoor kan je direct zaken toelichten en kan je ook direct antwoord geven op vragen de ING kan hebben. In dat soort gevallen kan het dus verstandig zijn om dit telefonisch te doen. Zorg er wel voor dat je de gegevens die je nodig kan hebben voor de aanvraag bij de hand hebt als je gaat bellen met de ING. Daarmee voorkom je dat de aanvraag zelf lang gaat duren en je voorkomt dat de ING het gesprek wil stoppen omdat je niet alle gegevens paraat hebt.

Contact leggen

Zoals veel bedrijven tegenwoordig, heeft de ING ook moeite gedaan om hun telefoonnummer niet bekend te maken. Ze willen het liefste op een andere manier contact dan dat ze door mensen gebeld worden. KlantenserviceDirect vindt deze ontwikkeling die steeds vaker voorkomt niet de juiste manier. Daarom bieden zij de service aan om via hun site je te laten bellen met de verschillende klantenservices die er zijn waaronder ook die van de ING. Lees deze blog voor meer informatie en bekijk of het niet verstandig is om ook via KlantenserviceDirect contact te leggen met de ING.

https://klantenservicedirect.nl/