Clarapelsadvies
Image default
Electronica en Computers

Praktische tips voor het kopen van een hoverboard

Praktische tips voor het kopen van een hoverboard

We hebben een aantal tips om jouw zoektocht naar het Beste Hoverboard een stuk makkelijker te maken. Het belangrijkste punt is natuurlijk de accu. Het beste kun je hierbij kiezen voor een model met 20 cellige accu. Als het even kan kies dan voor een merk zoals Samsung of LG, want zij bewijzen jaar op jaar hun kwaliteit. Ook het moederbord is een belangrijk onderdeel van dit apparaat. Het beste kun je gaan voor een van TaoTao. Daarnaast kun je het hoverboard ook omtoveren tot een go kart. Dit is niet bij alle modellen mogelijk, maar wel bij veel. Op zo’n kart hoef je niet te staan, maar kun je gewoon rustig zitten.

Belangrijk om te weten is dat je in Nederland en België in principe niet op de stoep mag rijden. In theorie mag je het dus alleen gebruiken bij een privé terrein of thuis. Het wordt momenteel neit streng gehandhaafd, maar er kan wel een boete op zitten. Deze regel is er omdat er geen stuur aan de apparaten zit en het dus geen veilig voertuig is. De mening zijn hierover verdeeld, maar als we naar de wet kijken is het momenteel nog niet toegestaan op de openbare weg.

Hoe gaat het de eerste keer?

Wij krijgen vaak de vraag bij 5top hoe je de eerste keer op een hoverboard moet stappen. Het belangrijkste is dat je het been met het zwaarste gewicht op de grond houd bij het op en afstappen. Hiermee geef je jouw lijf ondersteuning zodat je in balans blijft. Het andere been plaats je dus eerst gevolgd door het been met gewicht. Anders kunnen er ongelukken gebeuren omdat het hoverboard dan gaat rijden. Het is verstandig om eerst te balanceren en daarna pas ook echt het hoverboard aan te zetten en te gaan gebruiken.