Clarapelsadvies
Image default
Woning en Tuin

Praktisch je zolder in richten doe je zo

De een gebruikt de zolder voor opslag en staat vol met dozen, de ander richt hem zo in dat de zolder voor meer gebruikt kunt worden. Wanneer je de zolder strak en praktisch inricht kun je naast alleen de zolder gebruiken voor opslag hem ook om toveren in een thuiskantoor of slaapkamer. 

Kleuren

De zolder is niet altijd de grootste kamer, dit is mede dankzij de schuine wanden. Verf de wanden wit of een andere licht kleur, dit zal ervoor zorgen dat de zolder er ruimer uit zal zien. Heb je wel een ruime zolder dan kun je gaan spelen met kleuren. Maak gebruik van warme en donkere kleuren om jou zolder een van de knuste plekje van je huis te maken. 

Ruimte 

Doordat de zolder vaak een kleine ruimte is moet er goed nagedacht worden over de indeling van de zolderkamer. Maak bijvoorbeeld gebruik van inbouwkasten en schaf een bed aan bed lades onder je bed. Een spiegel laat de kamer groter lijken en maak gebruik van een praktisch bureau waar je veel papierwerk in kwijt kunt. 

Lichtinval

Natuurlijk daglicht is gezond voor je, dus wanneer je de zolder gebruikt als thuiskantoor of slaapkamer is het belangrijk dat er genoeg daglicht de zolder binnenkomt.  Op een zolder met schuine wanden is een schuindakraam erg handig. Moet de kamer (deels) verduisterd worden omdat je anders niet kunt slapen of er te veel licht op je computerscherm komt? Dan is het dakraam rolgordijn de perfecte oplossing. Het dakraam rolgordijn van ilumio is 99%verdusiterend wanneer deze volledig gesloten is. Warmte gaat naar boven, waardoor in de zomer de zolder het warmste plekje in huis wordt. Daarom zijn dakraam rolgordijnen ook nog eens warmtewerend! Dakraam rolgordijnen nemen weinig ruimte in en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten die perfect aansluiten op jouw dakraam. Het dakraam rolgordijn is een echte upgrade voor jou zolderkamer!

Meer van ilumio 

Naast rolgordijnen voor je dakraam biedt ilumio nog veel meer raamdecoratie aan voor een scherpe prijs. Neem ook een kijkje op de website voor bijvoorbeeld houten jaloezieën, pvc jaloezieën, plisségordijnen, gordijnen enz. Ben je er nog niet helemaal uit welke materiaal of soort raamdecoratie je wilt? Dan kun je bij ilumio gemakkelijk gratis kleurstalen bestellen of maak een gratis advies afspraak aan huis.