Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Plan je onderhoud ruim van te voren

Plan je onderhoud ruim van te voren

Er zijn twee type ondernemers: de één is heel actief met het onderhouden van zijn of haar bedrijf terwijl dezelfde verplichtingen de ander helemaal ontgaan. Voor degene die het veel moeite kost om regelmatig een aantal verantwoordelijkheden tijdig bij te houden is het aan te raden om zo spoedig mogelijk een meerjarenonderhoudsplan op te stellen.  In dat plan staat het lange termijndoel voor het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud in je bedrijf. Vergeet vooral niet het volgende mee te nemen in het plan:

 

 Onderhoud gebouw 

Het pand of gebouw waarin je onderneming zich bevindt onderhouden is misschien wel één van de belangrijkste zaken. Hiermee voorkom je schade als gevolg van bijvoorbeeld verouderingen of extreme weeromstandigheden. Zo heeft bijvoorbeeld storm Ciara vorig jaar voor veel schade gezorgd bij ondernemingen die het gebouw niet goed hadden onderhouden. Het was opvallend dat ondernemingen die dat wel hadden gedaan, minder in de problemen kwamen betreft de beschadigingen van het pand.

Onderhoud terrein 

Het terrein rondom het pand is het eerste wat onder andere je werknemers, klanten en zakelijke partners te zien krijgen wanneer ze je bedrijf bezoeken. Het is belangrijk om dit goed te onderhouden omdat je anders het risico loopt dat jouw onderneming chaotisch of onverzorgd oogt bij de bezoekers. Als je niet wilt dat men je minder serieus neemt, vergeet dan het terrein zeker niet regelmatig te onderhouden.

Onderhoud installaties

Niks is vervelender dan tijdens het werken meemaken dat bepaalde systemen of apparaten plotseling niet meer werken. Ook dit is te voorkomen door alle installaties regelmatig te onderhouden. Neem ook dit mee bij het opstellen van een meerjarenplanning

 

Een bedrijf onderhouden kost veel tijd. Het is volkomen normaal dat je als ondernemer vergeet het één en ander op tijd te onderhouden. Daarom is het aan te raden om vooraf goed te plannen welke onderhoud je komende jaren in ieder geval moet verrichten.

https://laan35.nl/