Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Kies voor een zwangerschap kussen bij zwangerschapsklachten

Kies voor een zwangerschap kussen bij zwangerschapsklachten

 

Een speciaal ontworpen zwangerschapskussen kan uw veranderende lichaam ’s nachts de nodige ondersteuning bieden. Tijdens de zwangerschap is slaap essentieel, maar vaak moeilijk te bereiken. Het lichaam van een zwangere groeit en verandert vrijwel voortdurend. Slaapstoornissen, zoals extra bezoekjes aan de badkamer of meer onrust door ongemakken ’s nachts, kunnen het vermogen om uit te rusten belemmeren.

 

Met hulp van het zwangerschapskussen – ook wel het zwangerschapskussen genoemd, kan het allemaal draaglijker worden. Dit type kussen is ontworpen met het oog op de behoeften van de aanstaande moeder. Het wordt voornamelijk gebruikt om zwangere vrouwen en hun groeiende bult te ondersteunen, zodat ze comfortabel kunnen blijven en zo lang mogelijk kunnen rusten elke nacht (of elk dutje!).

Net als bij een gewoon kussen kan het zijn dat wat voor de één werkt, niet werkt voor de ander. Het goede nieuws is dat er veel verschillende zwangerschaps kussens zijn om uit te kiezen en veel factoren om mensen te helpen beslissen welk kussen het beste bij hen past.

 

De voordelen van een zwangerschapskussen

Een van de belangrijkste redenen – zo niet de belangrijkste reden – waarom veel vrouwen kiezen voor een zwangerschapskussen, is om het zo comfortabel mogelijk te hebben.

Mensen die al een zwangerschap en bevalling achter de rug hebben, weten dat ze voor de geboorte alle slaap nodig hebben die ze kunnen krijgen. Mensen beginnen aan het ouderschap met een slaaptekort door de tijd die ze besteden aan de bevalling en de geboorte van hun kind. En als het kind er eenmaal is? Het zal moeilijk zijn om in de buurt van de acht uur slaap te komen, zeker de eerste maanden.

Gelukkig kan een gespecialiseerd zwangerschapskussen uitkomst bieden en de dag (of nacht) redden.

Nog een voordeel? Volgens de website Dokterfit kunnen veel kussens ook na de zwangerschap nog comfortabel en nuttig te zijn. Ze kunnen worden gebruikt om moeders te ondersteunen tijdens het herstel na de bevalling en om te helpen bij het geven van borstvoeding of andere activiteiten na de bevalling.

 

Verschillende soorten zwangerschapskussens

Er zijn ongeveer vijf hoofdcategorieën zwangerschapskussens. Hier volgt een beschrijving van elke categorie.

Wigkussens zijn populair omdat ze multifunctioneel zijn en zowel tijdens als na de zwangerschap en bevalling kunnen worden gebruikt. De vorm is vaak vergelijkbaar met een wig van kaas en kan komen in zowel ronde en driehoekige opties. Typisch, mensen zet de wig onder hun bult te helpen ondersteunen als ze slapen of rusten. Mensen kunnen de wig ook gebruiken om hun rug of hun benen te ondersteunen.

Zwangerschapskussens voor het hele lichaam zijn rond uw hele lichaam gebogen en kunnen u aan meer dan één kant ondersteunen. Ze zijn meestal C- of U-vormig en wiegen uw lichaam – en bieden goede ondersteuning voor zowel uw nek en rug als tussen uw knieën en onder uw buik.

Het totale lichaamskussen is een van de populairste soorten zwangerschapskussens omdat het de meeste ondersteuning biedt, iets waar veel zwangere mensen naar op zoek zijn als ze het derde trimester ingaan.

Een full-length zwangerschapskussen is in principe hetzelfde als wat je op de markt ziet als een standaard lichaamskussen. Het is vaak een langere versie van een traditioneel kussen, maar kan tijdens de zwangerschap voor het nodige comfort zorgen door uw buik te ondersteunen en uw rug in de juiste positie te houden wanneer u het kussen tussen uw knieën plaatst.

In tegenstelling tot het totale lichaamskussen, zal deze variëteit van zwangerschapskussen zich concentreren op het ondersteunen van één kant van uw lichaam. Het is meestal recht, maar sommige doorlopende kussens zijn gemaakt met meer flexibele stoffen en vullingen om zich gemakkelijker aan uw lichaam aan te passen.

Opblaasbare zwangerschapskussens zijn misschien niet zo gebruikelijk als hun full-length of totale lichaam tegenhangers, maar ze hebben de mogelijkheid om te helpen voldoen aan een aantal specifieke zwangerschap comfort behoeften. Veel kussens zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat vrouwen op hun buik kunnen rusten zonder druk uit te oefenen op hun ongeboren kind.

Het leuke van opblaasbare kussens is dat ze door leeglopen draagbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Ze zijn ook verstelbaar in de zin dat u zelf kunt bepalen hoe vol het kussen wordt op basis van uw comfortniveau.

 

Wat u moet overwegen vóór de aankoop

Hier zijn enkele vragen die u zullen helpen bepalen welke maat voor u het beste is.

  • Grootte: Het grote nieuws hier is dat zwangerschapskussens in een enorm scala aan maten komen. 
  • Waar gaat u slapen?
  • Hoe groot is uw bed?
  • Slapen er andere mensen bij u in bed?
  • Hebt u ruimte om het kussen op te bergen als u het niet gebruikt?
  • Gaat u op reis met uw zwangerschapskussen?