Clarapelsadvies
Image default
Banen en opleidingen

Kies ook voor een traineeship bij de overheid

Een flitsende start van uw loopbaan

Wanneer u een universitaire studie of HBO-opleiding heeft afgerond, is het tijd om (eventueel na een break of wereldreis) op zoek te gaan naar werk voor op de lange termijn. Een goed startpunt van uw loopbaan is meedoen met een traineeship bij de overheid.

 

Direct geld verdienen én leren

Anders dan bij een startersfunctie, gaan mensen die kiezen voor een traineeship overheid direct fulltime aan het werk. Daarnaast volgen ze een opleidingstraject. U werkt dus veel, krijgt daarvoor ook netjes betaalt, en leert ondertussen veel. U volgt namelijk geregeld workshops, cursussen of specifieke trainingen. Een traineeship bij de overheid is dan ook een ideale combinatie tussen werken en leren. Als u kiest voor trainee worden, dan duurt dit opleidings-werk traject doorgaans minimaal drie maanden tot maximaal drie jaar.

 

Veel keuze qua soorten traineeships

De overheid is erg gevarieerd. ZO kunt u kiezen voor een traineeship bij de Rijksoverheid, zoals een ministerie, de gemeentelijke overheid, de Belastingdienst en tal van andere instanties. Afhankelijk van de door u gevolgde studie zijn er tal van keuzemogelijkheden voor trainees. Natuurlijk gaat u voor een traineeplek die aansluit bij uw studie, interesses en capaciteiten.

 

Uzelf goed leren kennen

Een traineeship van de overheid is een uitstekende manier om uzelf goed te leren kennen. U leert wat uw vaardigheden zijn, wat u leuk vindt en natuurlijk ook wat u minder aanspreekt. Mocht de overheid als werkgever u niet aanspreken, dan weet u dat tenminste. Het omgekeerde komt echter vaker voor: een traineeship is vaak het startschot van een gevarieerde en uitdagende loopbaan bij een landelijke overheidsinstantie of bij een gemeente.