Clarapelsadvies
Image default
Woningen

Interieurtrends van 2022

Ik wacht altijd iets langer dan ik zou moeten om te posten een trendblog. Maar ik doe dit met een reden. Ik heb het gevoel dat trends temperamentvol zijn, het ene moment zijn ze binnen en het andere moment zijn ze uit, dus ik wacht even terwijl ik zie wat blijvend lijkt.

Een ontwerpelement dat ik zie in nieuwe huizen en nieuwe bedrijven is het ontwerp van chique verfijning. Eenvoudige ontwerpen gecombineerd met prachtige materialen zorgen voor een prachtige chique verfijnde trend.

IK HOUD van deze nieuwe trends. Ik noem ze chique verfijning. Zoveel van deze designtrends van 2022 combineren minimalisme met modernisme en een vleugje (kleine dosis) boerenstijl.

De laatste tijd zie ik een uitfasering van de traditionele boerderijinrichting. Het neigt meer naar een chique boerderij in combinatie met moderne elementen om een comfortabele huiselijke sfeer te creëren, maar met een moderne twist. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het ontwerp van de boerderij een beetje gimmicky was.

Asy kleurtonen vervangen koude grijstinten. Boerderijontwerpen worden versmolten met moderne elementen voor de perfecte mix van huiselijke en verfijnde vibes.

Grijze en greige verven evolueren naar witte verfkleuren.

Open concepten zijn nog steeds het heersende plattegrondontwerp.

Keuken

Kwarts en effen witte werkbladen zijn trending. Ik zou deze tijd formeel willen nemen en zeggen dat tegen deze tijd volgend jaar – ik zie concrete tellers trending – maar we zullen zien! Graniet is nog steeds erg populair, maar je moet voorzichtig zijn bij het kiezen van je graniet, anders loop je het risico dat je renovatie gaat daten. Graniet is niet langer het beste aanrechtblad. Quartz heeft de heerschappij genomen. Kwarts is er in veel verschillende opties. De meest populaire stijl tot nu toe is Calacatta Quartz.

Witte kasten met kleurblokkerende eilanden.

Marinekleurige kasten zijn in. Om de een of andere reden ben ik helemaal weg van marinekleurige kasten. In feite is dit de kleur die mijn man en ik hebben gekozen voor onze nieuwbouw in de voorraadkast van de butler. Ik heb de gespiegelde backsplash-tegel allemaal uitgezocht en de gouden hardware klaar voor gebruik. Dit is een blog en een portfolio die te zijner tijd zal komen… we zijn nog in de structuurfase en zijn nog niet toe aan de installatie van de afwerkingen. Sherwin Williams heeft de perfecte marinekleuren – Naval en Anchors Weight zijn twee van mijn favorieten. Ik heb Naval zelfs opgenomen in mijn humeurige kamerblog.

Vloeren

Hardhout is DE nummer één vloerkeuze voor huiseigenaren in Nederland. Vloertrends zoals visgraat houten vloeren bestrijken een breed spectrum van licht en donker. Maar koeler getinte vloeren staan bovenaan de hitlijsten en die rode en oranje gekleurde vloeren behoren tot het verleden. Brede planken (link invoegen), agrarische vloeren in strandtinten zijn er in meer dan donker gebeitst hardhout, maar donkerder hardhout is nog steeds populair. Ik zie en we installeren zoveel askleurige hardhouten vloeren en ze zijn gewoonweg prachtig.

Plafondbalken

Plafondbalken zijn overal! Hoewel veel zichtbare balken structurele ondersteuning bieden, zijn sommige puur voor decoratieve doeleinden. Plafondbalken zijn er in verschillende opties, van rustiek tot modern/eigentijds. Verwijzend naar een traditionele boerderij, zijn plafondbalken nu verwerkt in een mix van designmotieven.

Smart Homes

Een designtrend die niet snel uit de mode zal raken, is de implantatie van smarthome-gadgets. Sterker nog, slimme huizen zullen alleen maar slimmer worden en technologie zal alleen maar geavanceerder worden. Alexa kan oplichten, opwarmen, afkoelen en zelfs je deuren op slot doen, allemaal op verzoek van haar. Ook apparaten zijn slim geworden. Gisteravond zag ik een reclamespotje waarin je je oven kunt synchroniseren met Alexa en haar kunt vragen hem voor te verwarmen. Dit zijn serieus moderne elementen en precies waar ik dacht dat we in 2022 zouden zijn, minus de vliegende auto’s, maar dat is de volgende. Huizen worden versmolten met technologie. Er zijn bouwconferenties waar veel ontwerpen en ideeën voor slimme huizen worden getoond.

 

https://vloerenbaas.nl