Clarapelsadvies
Business / Management

Houtrook van haarden en kachels onschadelijk maken met een luchtreiniger

Sommige mensen vinden de geur van houtrook lekker en gezellig. Deze geur roept herinneringen op van gezellige herfst- en winteravonden bij een vuurtje of open haard als het koud is. Maar wist je dat deze lucht die hier vandaan komt helemaal niet zo goed voor je is? Deze lucht en rook kan zelfs voor aardig wat gezondheidsproblemen zorgen. Dat wil je niet hebben, lees verder om meer te weten te komen over houtrook en wat je ertegen kan doen.

De geur van rook afkomstig van een kachel of open haard betekent dat jouw gezondheid wordt aangetast, dit is dan ook niet anders dan bij een sigaret of bij een schadelijke brand. Rook van houtverbranding is met name vooral slecht voor kinderen, oudere mensen en mensen met long- en hartziekten. Vele mensen geloven dat dit onschadelijk is voor de menselijke gezondheid omdat het van bomen komt. Echter, rook afkomstig van open haarden en houtkachels zorgt voor een groot deel van de schadelijke vervuiling van onze lucht.

Rook van houtverbranding bevat fijne partikels en gassen die ernstige gezondheidsgevolgen kunnen veroorzaken wanneer ze in je longen komen. Daarom moet je er toch wel mee oppassen. Zo moet je eigenlijk niet te veel binnen gaan stoken, dit is namelijk helemaal niet zo goed voor de lucht binnen in huis. Het is wel zo dat er enkele dingen zijn die je kan doen om de gevolgen en de nadelen te beperken. Een van de dingen die je kan doen is een luchtreiniger kopen.

Een geschikte luchtreiniger zorgt ervoor dat je niet meer zoveel vuile schadelijke stofjes in de binnenlucht zal hebben. Deze worden er als het ware gewoon uitgefilterd, hierdoor is er geen probleem meer. Dit werkt hetzelfde als bij rook van de sigaret, deze kun je door middel van een luchtreiniger ook gewoon weghalen. Zo heb je dus niet meer die vieze lucht die in het huis zit, alle lucht die wordt heel mooi gezuiverd en je kunt hierdoor weer gewoon goed of beter ademen. Dit is dan ook een reden waarom dit zo handig is voor mensen met kinderen en een open haard of hout stokende buren. Mocht je nu meer info willen, dan moet je snel maar even verder lezen.

Het grootste gevaar van houtrook heeft weinig te maken met de symptomen die je gelijk kan krijgen. Het zijn vooral de fijnstofdeeltjes in deze houtrook die op de middellange en lange termijn een echte slechte stof blijken te zijn. Kanker en ernstige longziektes zijn dan ook niet zo’n onlogisch gevolg als je veel in de rook zit. De fijnstofdeeltjes hierin tasten jouw longweefsel en aan en komen bovendien via de longblaasjes in je bloedsomloop terecht…

Een investering in een luchtreiniger tegen rook kan op deze manier dan ook echt veel van de schadelijke stoffen weghalen. Je zal hierdoor minder snel last hebben op het moment dat je last hebt van houtrook. Maar ook op de lange termijn bescherm je jouw longen en bloedsomloop voor dat venijnig fijnstof, wat een echte sluipmoordenaar is voor jong en oud. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd een beetje rondkijken op de website. Via de volgende link vind je nog veel meer informatie over wat voor soort voordelen er vastzitten aan een betrouwbare rook luchtreiniger.