Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Hoe vraag je het beste voor een loonsverhoging

Een loonsverhoging is iets wat iedereen wel graag wil maar niet veel mensen weten hoe ze het moeten onderhandelen. Veel mensen maken fouten tijdens het onderhandelen waardoor ze uiteindelijk niet de loonsverhoging krijgen waar ze op gehoopt hadden. Maar hoe moet je dan wel vragen? Wat is de beste manier waarop je het kunt brengen? Wil je daar meer over weten lees dan verder.

Timing

Timing is erg belangrijk, een goede tip is als je minder dan een jaar geleden een loonsverhoging hebt gekregen dat je dan maar beter even kunt wachten. Verder is het het beste om naar eigen inzicht te handelen. Als je weet dat het goed gaat met het bedrijf en ook dat jij in het laatste jaar goed werk hebt geleverd dan is het wellicht tijd om dit thema bij je baas op te brengen. Meestal wachten mensen op het voortgangsgesprek om dit thema op te brengen. Andersom als je weet dat het de laatste tijd niet zo goed gaat met het bedrijf en tegelijkertijd is je baas de laatste tijd niet tevreden met jouw? Ga dan niet vragen voor een loonsverhoging.

Verbetering

Is tijdens het voortgangsgesprek eruit gekomen dat ze je toch geen salarisverhoging willen geven. Reageer dan niet boos of verontwaardigd. Probeer uit te leggen wat jij in het laatste jaar hebt gedaan om jezelf te beteren en je waarde voor het bedrijf. Heb je dat niet gedaan dan is dat misschien iets wat je kunt doen. Vraag aan je baas om wat je kunt doen om jezelf te verbeteren om dan tijdens het volgende voortgangsgesprek wel die loonsverhoging te krijgen. Vraag misschien of ze bereid zijn om je een Excel training. te betalen. Zo investeren zij in jou en laat jij zien dat je bereid bent om je te verbeteren in je baan.

Vergeet niet vaak gaat een Salarisverhoging hand in hand met het feit dat jij als medewerker meer waarde naar het bedrijf breng. Dus de beste manier om een loonsverhoging te krijgen is jezelf te verbeteren en dat ook te communiceren tegenover het bedrijf.

https://compu-academy.nl/excel-training/