Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Een trekker leasen voor je bedrijf

Trekkers zijn heel handig voor het werken op het land. Je kunt er veel mee vervoeren en direct van de ene plek naar de andere plek rijden. Voor jouw bedrijf in bijvoorbeeld de bloembollen of groente en fruit is een trekker dus erg handig, maar een tractor kopen is direct een enorme investering. Je kunt daarom ook een trekker leasen en dus profiteren van alle voordelen van het transportmiddel, zonder de kosten. Wil je weten of een trekker huren iets voor jouw bedrijf is? Lees dan verder wat dit voor jou kan betekenen.

Beter financieel plaatje

Het eerste voordeel op het gebied van een trekker leasen is natuurlijk de financiële kosten. Leasen kost veel minder dan kopen, zowel in het aankoopbedrag als het hele plaatje. Veel zaken als belastingen, onderhoud en reparaties zijn bij leasen voor het leasebedrijf. Dit scheelt jou in kosten die aardig op kunnen lopen.

Daarbij is het bij leasebedrijven vaak goed te bepalen wat je kwijt kunt zijn. Bij een trekker kopen heb je een vaststaand bedrag, bij leasen kun je afspreken welk bedrag per maand je het beste uitkomt. Dit geldt ook vaak voor de aanbetaling.

Kies de tractor die bij je past

Bij trekkers leasen heb je meer keuze uit verschillende tractors dan je zou denken. Daarbij is het voordeel dat de leasecontracten binnen een leasebedrijf over het algemeen hetzelfde zijn. Of je nu gaat voor een gloednieuwe tractor of een tweedehandsje, je hebt altijd dezelfde voordelen op het gebied van betalingen en onderhoud. Je kunt dus eenvoudig de beste trekker leasen die past bij je onderneming, zonder dat je hoeft te kijken of de voordelen ook wel echt voor jouw situatie van toepassing zijn.

Op alle punten is het leasen van een trekker veel voordeliger dan een trekker kopen, of zijn de voordelen aan elkaar gelijk. Het is dus altijd aan te raden te gaan voor leasen, hoeveel en waarvoor de tractor dan ook gebruikt gaat worden.