Clarapelsadvies
Marketing

De verschillende technieken om promotiemateriaal te bedrukken

Laat u voor de eerste keer promotiemateriaal bedrukken, dan komen er veel keuzemogelijkheden op u af. Afhankelijk van het materiaal dat u wilt laten bedrukken en wat u er precies mee voor ogen heeft, bepaalt u welke techniek er nodig is. Dit doet u samen met een professional van DPF, die u daar graag tot in detail over informeert. Voor het bedrukken van promotiemateriaal kunt u bij deze drukkerij kiezen uit verschillende technieken. U leest hier in een kort overzicht wat deze inhouden.

Digitaal drukken is ideaal voor kleine oplages

Promotiemateriaal bedrukken middels de moderne, digitale techniek is een keuze die steeds vaker de voorkeur krijgt boven de traditionelere offset techniek. Offset drukken betreft het drukken met drukpersen, waarbij de inkt middels een tussendrager op het papier terechtkomt. Bij digitaal printen is er geen sprake van contact tussen de drukvorm en de drager. Alles verloopt dus digitaal, net als bij een laserprinter die u voor persoonlijk gebruik heeft. Promotiematerialen digitaal drukken is vooral aan te raden bij kleine oplages. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld visitekaartjes en enveloppen.

De tampondruk is de meest veelzijdige druktechniek

De tampondruk is de vaakst toegepaste druktechniek voor relatiegeschenken. Dit komt doordat bijna elk object middels deze techniek kan worden bedrukt. De elastische siliconen die bij tampondrukken worden gebruikt, passen zich namelijk aan de vorm van het voorwerp aan. Ook oneffen oppervlakken kunnen zo bedrukt worden. Denkt u bijvoorbeeld aan pennen, USB sticks en sleutelhangers. De tampondruk behoort onder andere vanwege de prachtige kleureffecten tot de meest gewaardeerde druktechnieken.

Lasergraveren voor het drukken met reliëf

Wilt u uw klanten of zakenpartners een geschenk aanbieden met een gegraveerd reliëf of gegraveerde boodschap? Dan laat u het geschenk bij DPF middels laser graveren. Middels de sterke hitte die de laserstraal produceert, ontstaan er holtes die samen het uiteindelijke beeld vormen. Lasergraveren kan op veel verschillende materialen worden toegepast en is mede daardoor een populaire manier van promotiemateriaal bedrukken.

Transferdruk is perfect voor textielbedrukking

De laatste techniek van promotiemateriaal bedrukken waarvoor u bij DPF terecht kunt, is de transferdruk. Deze techniek wordt voornamelijk op textiel toegepast. Middels een zeefdruk brengen de professionals van de drukkerij de kleuren direct op de stof aan. Wilt u relatiegeschenken geven die gemaakt zijn van flexibel materiaal, dan is de transferdruk dé techniek bij uitstek. Petjes, shirts, paraplu’s en tassen met uw logo worden moeiteloos vervaardigd.

https://dpf-printing.com/