Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

De redenen om een echtscheidingsmediator in te schakelen voor jouw echtscheiding

Een echtscheidingsmediator staat klaar om je zo goed mogelijk door het echtscheidingsproces te helpen. Een echtscheiding is een intense periode. Los van dat jullie beide tot de keuze zijn gekomen of niet, komt er veel verantwoordelijkheid om jullie af. Tijdens deze periode is communicatie een van de belangrijkste elementen. Doordat de spanningen hoog oplopen, is dit een moment waar conflicten en onenigheid snel de overhand kunnen nemen. Een echtscheidingsmediator zorgt ervoor dat jullie beide het doel niet uit het oog verliezen en samen tot overeenkomst komen over de vraagstukken. In dit artikel leggen we verder uit hoe het in zijn werking gaat en wat een mediator voor jullie kan betekenen.

 

Wat is een echtscheidingsmediator?

Met behulp van een echtscheidingsmediator zal de echtscheiding een stuk sneller en soepeler verlopen. Er komen bij een echtscheiding namelijk veel belangrijke kwesties op jullie pad waar jullie overeenkomsten over moeten maken. Het is belangrijk dat jullie samen communiceren en bereid zijn om te geven en te nemen. Dit kan in veel situaties erg stressvol zijn, aangezien jullie beide een ander perspectief hebben. Een echtscheidingsmediator zorgt ervoor dat het gesprek begeleid wordt. Zonder dat de mediator een kant kiest, wordt het gesprek begeleid. Het is niet alleen een stuk minder duur om een mediator in te schakelen dan een juridisch team, maar het is ook nog eens een proces wat vaak sneller gaat. Een ander groot voordeel is dat zodra de scheiding rond is, jullie beide goed uit elkaar gaan. 

 

Het belang van het voorkomen van conflicten

Met behulp van een echtscheidingsmediator wordt er controle gehouden over de situatie tussen jou en jouw toekomstige ex-partner. Tijdens de scheiding worden er belangrijke keuzes gemaakt, omtrent de financiële zaken, het bezit, de kinderen, de huisdieren en meer. Al deze punten hebben voor beide betrokkenen een persoonlijke relatie, waardoor het erg lastig kan zijn om tot een overeenkomst te komen. De mediator zorgt ervoor dat dit wel gebeurd en dat het op een respectvolle manier gaat. De mediator zorgt daarnaast ook voor dat onenigheid niet uitgroeit tot een groter probleem. sommige echtscheidingen lopen zo uit de hand dat het lot van de kinderen bijvoorbeeld in de handen komt te liggen van de jury. Als ouders wil je dit het liefst voorkomen, aangezien het zowel voor jullie als voor de kinderen geen fijne situatie is. 

 

Het beste voor jouw kinderen

Een echtscheiding is niet alleen voor jullie, als partners, een intense periode, maar het is ook erg intens voor de kinderen. Het is belangrijk dat er tijdens de echtscheiding over alle keuzes wordt nagedacht over de impact voor de kinderen. Ook is het belangrijk dat de kinderen zo min mogelijk meekrijgen van de situatie. Wanneer de kinderen de spanning tussen mama en papa voelen, legt dit snel een basis voor trauma. De echtscheidingsmediator zorgt dat conflicten snel worden uitgepraat waardoor jullie tijdens en na de scheiding nog steeds goed met elkaar kunnen communiceren. De kinderen zullen hier enorm veel baat aan hebben, en jullie uiteraard ook. Schakel Goed Geregeld Scheiden in als je op zoek bent naar een echtscheidingsmediator waar je op kunt vertrouwen.