Clarapelsadvies
Image default
Toerisme

Boszwembad, natuurlijke en vrije antistress

meerdaagse wandeltochten ardennen

Zullen de dagen binnenkort samenvloeien? Wordt u onderdrukt door druk? Ben je suf? Er is een natuurlijke manier om stress en werkdruk weg te nemen. Het heet “Shinrin-Yoku” in het Japans, wat zich vertaalt als “Woudbad”. Dit is een tijd om te ontspannen midden in het bos. U ervaart de gunstige effecten op lichaam en geest.

Verlicht natuurlijk stress met bosbaden

Ik volg elkaar elke dag in een onvoorstelbaar tempo, en hoewel ik het leuk vind, moet ik soms op de pauzeknop drukken. Kent u dat gevoel? Persoonlijk heb ik een heel simpele advies: wandelen in de bos. Dit is een natuurlijke manier om van de werkdruk af te komen en te ontspannen. Dit concept werd in de jaren tachtig officieel erkend als een preventieve drug door de Japanse overheid. Het is volledig gratis en gemakkelijk te oefenen. Dit gaat over echte genezing in de zuivere lucht van het bos tijdens het wandelen, voor sommige mensen duurt deze behandeling langer. Geloof het of niet, deze activiteit is altijd een onderzoeksonderwerp geweest in Chaoyang Land. Uit een voorstudie bleek dat mensen die de discipline beoefenden minder tekenen van stress, een lagere hartslag en een lagere bloeddruk vertoonden. Een andere studie concludeerde dat na deze ontspanningstraining de neiging tot agressie en depressie van de proefpersonen veel kleiner was. Omdat dit uiteindelijk een tijd is om te ontspannen, weg van het dagelijkse werk.

Besteed tijd aan tijd besteden

Het wordt aanbevolen om het bosbad 1 uur en 30 tot 3 uur te laten lopen. De loopafstand mag niet meer bedragen dan 6 kilometer. Je moet heel langzaam vertragen. Al je zintuigen moeten de omgeving kunnen accepteren: ruiken, voelen, horen en zelfs proeven! Het is alsof je je lichaam onderdompelt in je bad, alsof je jezelf onderdompelt in een geweldige en vredige natuurlijke omgeving. Je moet in het heden leven! Om dit te doen, moet je alles achterlaten wat je zou kunnen afleiden … eerst de smartphone en de camera! Je kunt de natuur niet door het scherm zien … natuurlijk ademen, de natuur horen en de natuur voelen. Het trainen van Xinlin-Yukun is echter nutteloos.

Arden’s Forest

Ik heb veel geluk want ik woon aan de rand van het Anlier-bos. Dit bosperceel strekt zich uit tot Haber, Legos, Forviers en Matlange in de provincie Luxemburg. In de herfst moet ik het raam open doen om de herten uit het bed te horen brullen. Dit soort stem komt altijd diep in mijn hart vrij. Ik noem het “The Call of the Forest”. Als u in de Ardennen woont, zult u dergelijke oproepen vaak opmerken. Na het werk draag ik vaak sportschoenen om de frisse boslucht op te nemen.

Wat vind ik leuk om te doen? Kan de hogere omgeving waarderen. Misschien zie ik herten, reigers, vossen of eekhoorns. Ik weet het, het klinkt een beetje cliché, nietwaar? Dat is echter mijn dagelijkse realiteit. Ik heb er zelfs een spel van gemaakt. Aan het begin van de wandeling vroeg ik me af wat voor schattig dier mijn pad zou kruisen op het moment dat ik ronddwaalde in de middle of nowhere! Dit is inderdaad wat ik doe: ik breng tijd door met niets doen. Het is eenvoudig, natuurlijk en goed gedaan!

Mijn geheim voor succesvol bosbaden:

  • Open al je zintuigen voor de natuur: ruiken, voelen, proeven, zien, horen
  • Draag comfortabele schoenen en kleding
  • Breng geen telefoons of andere apparaten mee die u kunnen storen.
  • Neem een ​​pauze en observeer de natuur
  • Leven in het moment …

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html