Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Zuid Limburg

Zuid-Limburg is niet te vergelijken met de rest van Nederland. In het zuiden leven ze nog het bourgondische leven zoals nergens anders in Nederland. De gastvrijheid is nergens zo hoog als in Zuid-Limburg! De streek heeft een oppervlakte van 660 vierkante kilometer en telt ongeveer 600.000 inwoners. Zuid-Limburg is door de landsgrenzen duidelijk afgebakend. Het omvat het meest zuidelijk gelegen deel van Nederland, inclusief de zogenaamde ‘flessenhals’ ten noorden van Sittard, waar Nederland het smalst is. Zuid-Limburg grenst in het noorden aan Midden-Limburg. Door de perifere ligging en door de ‘flessenhals’ heeft Zuid-Limburg binnen Nederland een enigszins geïsoleerde ligging.

 

Wonen in Zuid-Limburg

Om te wonen in Zuid-Limburg is gezellig en vernieuwend. Er wordt vaak neerbuigend naar Limburg gekeken, maar eigenlijk is het een heel rustig en gezellig stukje Nederland. In Zuid-Limburg heb je ook het heuvelland, dit is een heel mooi stukje Limburg. Als je op een goede plek staat kijk je zo alle weilanden over en kijk je kilometers verder. Het heeft nog een heerlijke bourgondische sfeer en de inwoners zijn super gastvrij. Veel Hollanders kijken neer op Limburg als saai en rustig. Het is inderdaad vaak rustig hier, maar als je carnaval hebt meegemaakt denk je hier wel anders over. En het zuiden is zeker niet saai! Er is zoveel te beleven leuke uitjes en wandelingen met een adem benemend uitzicht.

  

Aankoopmakelaar in Zuid-Limburg

Wanneer u een aankoopmakelaar in de hand neemt, kan het handig zijn om één te kiezen uit uw regio. Een makelaar die actief is in uw omgeving kan u namelijk advies geven die aansluit bij de lokale woningmarkt. Een aankoopmakelaar uit Zuid-Limburg is dan ook dé keuze als u een huis in het zuidelijkste puntje van Nederland wilt kopen. Samen met uw aankoopmakelaar gaat u woningen bezichtigen. Wanneer u zich aangetrokken voelt tot een woning kan de aankoopmakelaar voor u een aankooptaxatie maken. Hierdoor krijgt u inzicht in de waarde van de woning, zowel voor als na de verbouwing. Uw aankoopmakelaar in Zuid-Limburg ondersteunt u daarnaast in nog veel meer aspecten van het aankoopproces.

https://demakelaarvandekoper.nl/aankoopmakelaar-limburg/