Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Zorgen voor je huisdier

Veel huishoudens hebben een huisdier. Vaak is dit een hond of kat, maar cavia’s, hamsters en vogelsoorten komen ook voor. Voor veel mensen zijn huisdieren echt een onderdeel van hun familie en zo worden ze dan ook behandeld. Ze worden verwend met speelgoed, lekker eten en aandacht. Precies zoals jij en ik. Gezondheid van het beestje is belangrijk, net zo belangrijk als je eigen gezondheid. Het is daarom zaak dat je jouw huisdier regelmatig meeneemt naar een dierenarts. Gelukkig zijn die er in Nederland genoeg. Ook in de regio waar je woont zijn verschillende huisdierendokters te vinden. Woon je in de regio Noord-Brabant? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij dierenarts helmond.

 

 

Wat een dierenarts voor je kan betekenen

Je dient er voor te zorgen dat jouw huisdier zich goed voelt en lekker in z’n vel zit. Je zult het in de gaten hebben wanneer dit niet zo is. Wanneer je huisdier slecht eet, zich slecht gedraagt of minder energie heeft dan normaal kun je ervan uit gaat dat er iets niet helemaal pluis is. Neem het zekere voor het onzekere en maak een afspraak bij een dierenarts. De meeste dierenartsen zijn tegenwoordig ook op zaterdagen en soms ook op zondagen open. Zo kun je altijd langskomen. De artsen doen er alles om jouw huisdier zich weer goed te laten voelen. Persoonlijke aandacht is hierbij de key. Ook advies op maat hoort bij de behandeling. Een gezond huisdier is een blij baasje. Dat beseffen dierenartsen ook. Ze hebben liefde en passie voor het vak.

 

 

Net een nieuw huisdier? Let dan op

Heb jij recent een huisdier in huis genomen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, heb je het diertje al aangemeld voor een vaccinatie? Zo nee, dan moet je dit zo snel mogelijk doen. Vooral voor honden, katten en konijnen is een vaccinatie van groot belang. Door je huisdier te vaccineren voorkom je dat ze zelf besmet raken met enge ziektes en deze verspreidden. Ten tweede moet je goed kijken welke voeding geschikt is voor jouw huisdier. Ze eten niet allemaal hetzelfde en het kan zelfs zijn dat ze allergisch zijn voor bepaald eten.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-helmond/