Clarapelsadvies
Business / Management

Zoekmachine optimalisatie voor uw MKB

 

Zoekmachine optimalisatie is enorm belangrijk voor elk bedrijf, zeker voor bedrijven die online zaken doen. De prognose is ook dat zoekmachine optimalisatie de komende jaren alleen nog maar belangrijker zal worden. Daarom geven we hier onder wat tips om zelf een begin te maken met zoekmachine optimalisatie.

 

Kiezen van de juiste zoekwoorden

De eerste stap voor het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie is het kiezen van de juiste zoekwoorden. Niet zomaar elk zoekwoord is geschikt om uw website voor te optimaliseren. Stel uzelf de volgende vraag; wat biedt onze website aan, en welke zoekwoorden gebruikt iemand die daar naar op zoek is?

 

Als u bijvoorbeeld computerbeeldschermen verkoopt zijn dat termen als; nieuw beeldscherm kopen, computer beeldscherm, 17” flatscreen beeldscherm enzovoorts. Let wel op want over het algemeen wordt er naar specifieke zoektermen minder gezocht, ofwel er zit minder volume op.

 

Afweging tussen algemeen en specifieke zoektermen

Het is ook belangrijk deze twee dingen goed tegen elkaar af te wegen. Enerzijds hebben algemene zoektermen vaak meer volume, anderzijds zit er vaak ook meer concurrentie op en is het dus moeilijk hoog te scoren op die zoektermen. De keerzijde hiervan is dat mensen die specifieke zoektermen gebruiken vaak verder in het aankoopproces zijn dan mensen die algemenere zoektermen gebruiken, en dus sneller iets zullen kopen op jouw website. Maak hier een goede afweging van.

 

Gebruiksvriendelijkheid van de website

Dit is misschien wel de meest belangrijke tip voor het goed uitvoeren van zoekmachine optimalisatie. Als de website namelijk niet gebruiksvriendelijk is heeft niemand een reden om op de website te blijven, en dit merkt de zoekmachine dan weer op. Het resultaat hiervan is dat je omlaag word gezet in de resultaten. Zorg daarom dat je site heel fijn te gebruiken is.

 

Ben je op zoek naar meer tips die je kunnen helpen bij zoekmachine optimalisatie? SAM Online Marketing is een expert in zoekmachine optimalisatie.

 

https://www.samonlinemarketing.nl/