Clarapelsadvies
Image default
Mode en Kleding

Zo maak je zelf vriendschapsringen

Een vriendschapsring is een teken van een verbintenis met een naaste persoon of een geliefde. De ring staat voor een belofte, moment of gebeurtenis die jullie samen hebben meegemaakt. Kies ervoor om door middel van een vriendschapsring dit moment te vereeuwigen. Een vriendschapsring zelf maken is mogelijk maar kost veel tijd. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf een ring kan maken en alternatieven voor zelfgemaakte vriendschapsringen. 

Hoe je zelf een vriendschapsring maakt

Door middel van een cursus of hulp van een smid kan je zelf je ring maken. Dit wordt vaak gedaan door middel van een dun draad dat vervolgens tot ring wordt gevormd. Het maken van een ring is een stuk lastiger dan wordt gedacht en daarom komt het niet vaak voor. Om de ring de juiste maat te maken heb je speciaal gereedschap nodig. Daarnaast moet je ook nog het materiaal kunnen vinden om de ring te maken.

De basis is dus het materiaal dat je gebruikt voor de ring. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud, staal of titanium. De dikte van het draad waarmee je begint bepaald de dikte van de ring. De ring wordt om een sizer gedaan om te krijgen hoe groot deze moet worden en vervolgens in een ronde vorm gemaakt. Vervolgens wordt deze vast gesoldeerd met een stukje materiaal waar de ring ook uit bestaat. Dan is het tijd voor de volgende stap.

Wil je een steentje toevoegen aan de ring of een gravering aan de binnenkant? Dit moet gedaan worden met speciaal apparatuur. Dit is mogelijk bij een smid. Het maken van een ring heeft vaak veel gereedschap nodig en dient met precisie te worden gedaan. Daarom kiezen veel mensen ervoor om kant en klaar een ring te kopen die dient als vriendschapsring. Een zelfgemaakte ring is echter wel persoonlijker. Geen tijd om zelfs aan de slag te gaan? Bekijk hier vriendschapsringen die je niet zelf hoeft te maken.

Een vriendschapsring kopen

Het maken van een vriendschapsring kan erg lastig zijn zonder de juiste gereedschappen. Daarom kan je er ook altijd voor kiezen om een vriendschapsring aan te schaffen. Wil je de ring toch nog persoonlijk maken, dan kan je er altijd voor kiezen om de ring te graveren met een persoonlijke boodschap aan de binnenkant. Zo maak je de ring toch nog ergens je eigen!

Er zijn veel verschillende modellen vriendschapsringen waar je uit kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de materialen, dikte van de ring en welke accessoires er allemaal op zitten. Op de website van QuickJewels kan je erg mooie ringen vinden die de verbintenis tussen jou en een vriend of naaste verzegelen. Vragen over QuickJewels? Neem hier contact op met de klantenservice.

https://www.quickjewels.nl/