Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Zo houdt je de bedrijfskosten laag

Het is belangrijk om de winstgevendheid van je bedrijf zo hoog mogelijk is natuurlijk. Dit moet gerealiseerd worden door de kosten zo laag mogelijk te houden. Helaas kun je op veel kosten niet makkelijk besparen. Echter kun je wel besparen op de energie kosten. Elke maand hoort de energierekening bij je vaste lasten, wat een hoop geld kost. Deze kunnen fors naar beneden gebracht worden door simpelweg rekening te houden met een aantal punten. In dit artikel zullen we een aantal tips meegeven waardoor de energierekening naar beneden kan worden gebracht.

Onnodige energieverspilling binnen het bedrijf

Elke dag wordt er een hoop energie verspild op kantoor. Veel werknemers letten niet op het energieverbruik. Zo laten zij bijvoorbeeld de lichten aan staan in ruimtes waar zij helemaal niet zijn. Ook laten veel werknemers hun laptop of computer aanstaan wanneer zij pauze aan het houden zijn. Het is belangrijk dat je je werknemers hier bewust van maakt. Ook al staat de laptop op sluimer, het apparaat verbruikt wel energie. Het is belangrijk dat stekkers niet in het stopcontact worden gelaten als er geen apparaat aan verbonden is. Ook dit verbruikt onnodig energie. Wat ook al veel kan schelen is de lampen vervangen door led verlichting. Deze lampen zijn energiezuiniger dan andere verlichting. Maar wanneer iedereen het pand heeft verlaten is het wel belangrijk dat de lichten worden uitgezet.  

Lage energietarieven

Nog een andere manier om geld te besparen op de energierekening is overstappen van energie via easyswitch. Hiermee kun je op jaarbasis een hoop geld mee besparen. Daarnaast is het overstappen erg eenvoudig je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komt hier de goedkoopste leverancier uit. Dit kun je doen voor zowel de zakelijke- als de particuliere energierekening. Op de website van easyswitch.nl kun je alle energieleveranciers tegen elkaar vergelijken. Wanneer je al deze tips opvolgt kun je jaarlijks een hoop geld overhouden voor leuke bedrijfsactiviteiten.