Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Wat voor sollicitatievragen stellen goede kandidaten aan een werkgever?

werk zoeken

1. Vragen over functieverantwoordelijkheden.
Volgens de enquêtegegevens is een kwart van de selectiespecialisten (bijna 26 procent) van mening dat een sollicitant die oprecht een baan wil, in de eerste plaats geïnteresseerd moet zijn in zijn toekomstige functieverantwoordelijkheden. Een kandidaat die vragen stelt die zijn toekomstige functieset helpen verduidelijken, ziet er aantrekkelijker uit dan een kandidaat die helemaal niet geïnteresseerd is in wat hij moet doen in een mogelijke baan. De HR-manager moet ook aandacht besteden aan de sollicitant die verhelderende vragen stelt over de reeks verantwoordelijkheden. “De aanwezigheid van dergelijke vragen is een nauwkeurige indicatie van de interesse van de sollicitant om een ​​baan te krijgen en benadrukt de speciale kennis van de sollicitant”, concluderen de recruiters.

2. Vragen over werktaken.
Kandidaten stellen tijdens het sollicitatiegesprek ook vragen aan de werkgever over de op te lossen taken in een bepaalde functie. 6 procent van de HR-professionals adviseert sollicitanten zelfs om ernaar te vragen.

3. Vragen die de professionaliteit en kennis van de sollicitant aantonen.
Ongeveer 5 recruiters bevelen sollicitanten aan om vragen te stellen waaruit blijkt dat de sollicitant zijn bedrijf begrijpt en probeert te begrijpen wat belangrijk is voor het succes en de effectiviteit van dit bedrijf; “Vragen waarbij meteen duidelijk is dat iemand een expert is in het vak.” Nog eens 5 procent van de HR-managers vindt dat een succesvolle kandidaat moet worden gevraagd welke resultaten hij in een bepaalde functie moet laten zien.

4. Vragen over rooster, arbeidsomstandigheden en werkafspraken.
Welke andere vragen zijn volgens HR-s geschikt voor een werkgever om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek? Dit kunnen vragen zijn over arbeidsomstandigheden en werkschema, tijdstip van werken, proeftijd, voortgezette opleiding, de exacte hoogte van het salaris. Ze worden door 3 procent van de HR-managers als belangrijk beschouwd.

5. Vragen over relaties in het team en het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket.
Ongeveer 2 procent van de HR-s is van mening dat de sollicitant tijdens het interview de werkgever zeker moet vragen naar de relatie in het team (de aanwezigheid van conflicten, de toestand van de kantoorsfeer), naar de componenten van het sociale pakket. Voor een werknemer kunnen ook de redenen voor het openen van een vacature die hem interesseert van belang zijn. De kwestie van aanvullende voordelen kan de twijfels van de aanvrager over het ondergewaardeerde salaris ten opzichte van de markt helpen wegnemen.

 https://vacatures.today/cat/Technical2.html

https://www.vindazo.be