Clarapelsadvies
Business / Management

Wat te doen in Spanje

Veel vakantiegangers zoeken al te graag de Spaanse zon op wanneer zij vakantie hebben. Bijna iedereen is dan ook wel bekend met sangria, heerlijke Spaanse tapas en de siësta’s waar Spanje bekend om staat, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Dan zijn dit dingen die je zeker nog moet doen. 

 

Heerlijk uit eten gaan

Je hoeft niet alleen naar Spanje te komen voor het lekkere weer, ook wanneer je van goed eten houdt is Spanje het perfecte vakantieland voor jou. In het noordwesten van Spanje ligt het kustplaatsje San Sebastián. Deze stad heeft niet voor niets de naam gastronomische hoofdstad van Spanje gekregen. Je vindt hier namelijk de helft van alle driesterrenrestaurants die het land rijk is. Wanneer je liever iets minder luxe uit eten gaat, kan je ook terecht bij een van de vele barretjes. 

 

Surfen

Spanje staat onder andere bekend om de vele stranden die het land rijk is. Veel van deze stranden zijn uitermate geschikt om te gaan surfen. Je kunt als ervaren surfer zelf van de golven genieten, of wanneer je nog beginner bent, les nemen bij een van de vele surfscholen. Niet alleen het vaste land leent zich voor surfers, op veel van de eilanden kan je ook uitstekend terecht. 

 

Fietsen door Barcelona

Wanneer je eens een weekend Barcelona hebt geboekt, is het een fantastisch idee om deze mooie stad per fiets te ontdekken. Het is er bijna altijd lekker weer, dus geen reden om niet met de fiets te gaan. Bovendien ligt er in de stad ruim 200 kilometer aan fietspad. Je kunt een fietstour boeken bij een van de verschillende organisaties of je kunt er zelf eentje uitstippelen. Het eerste is waar veel mensen de voorkeur aan geven. Zo kom je op veel plekken waar je anders nooit zou komen! Let er wel op dat een fietshelm in Spanje tot je zestiende verplicht is. 

https://vakantiespanje.nl/