Clarapelsadvies
Image default
Bedrijven

Wat is een persoonlijke lening?

Zoals bijna iedereen weet, kun je geld lenen wanneer je dit nodig hebt. Er zijn verschillende soorten leningen, maar wat is een persoonlijke lening precies? Bij een persoonlijke lening keert de bank of een andere instantie het bedrag in een keer uit. Een persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptief krediet. Een persoonlijke lening betaal je terug in een vaststaand aantal termijnen. Over een persoonlijke lening betaal je ook rente. In de leenovereenkomst worden wordt de looptijd van de lening vastgelegd en het rente percentage. Tijdens de looptijd is het niet mogelijk om looptijd of rente te wijzigen. In tegenstelling tot een doorlopend krediet, is het bij een persoonlijke lening niet mogelijk om het afgeloste bedrag weer op te nemen.

 

Voordelen en nadelen bij een persoonlijke lening

Aan een persoonlijke leningen zitten een paar voordelen zoals:

-Er geld geen vaste looptijd, dus je weet wanneer je van de lening af bent.

-Je betaalt een vast maandbedrag.

-Je weet waar je aan toe bent doordat de rente vooraf vast staat.

-Het bedrag dat je leent wordt direct helemaal op je bank gestort.

-Als de lening gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van de eigen koopwoning is de      rente in tegenstelling tot bij het doorlopend krediet,  aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Maar naast de voordelen zitten er natuurlijk ook nadelen aan een persoonlijke lening:

-Een persoonlijke lening is minder flexibel. Bij een persoonlijke lening kun je het afgeloste bedrag niet weer opnieuw opnemen. Hierdoor is een  persoonlijke lening minder flexibel dan een doorlopend krediet.

-Bij een aantal kredietverstrekkers is het niet mogelijk om de lening tussentijds boetevrij af te lossen.

 Neem de voor en nadelen goed mee als je de keuze maakt om een persoonlijke lening aan te vragen.

 

Waarvoor gebruik je een persoonlijke lening?

De meest voorkomende redenen om een persoonlijke lening af te sluiten zijn bijvoorbeeld het kopen van een auto, een nieuwe keuken, een vakantiehuis, een verbouwing medische kosten of een andere grote aankoop. De grootste reden waarvoor een persoonlijke lening wordt afgesloten is zodat je niet nog een lening aan het afbetalen bent, terwijl het product of dienst waarvoor de lening is afgesloten niet meer in gebruik is.  

https://wozawebdesign.com/verschillende-soorten-persoonlijke-leningen/