Clarapelsadvies
Image default
Woning en Tuin

Waarom is het voordeliger om tegels inclusief leg service te kiezen?

Het is niet altijd makkelijk om tegels in de juiste kleur, soort en afmeting te vinden. Tegels inclusief legservice zijn daarom een goede oplossing. Er wordt dan gekeken naar het vloeroppervlak waar je de tegels wilt leggen, welke kant van de woning ze moeten liggen op – en wat voor ondergrond er precies gebruikt gaat worden. Nadat alle benodigde informatie bekend is gemaakt kan er verder gezocht worden naar de juiste tegels.

Waarom is het voordeliger om tegels inclusief leg service te kiezen?

Het grote nadeel van zelf je eigen tegelwerk uitvoeren, is dat er vaak ondergrondproblemen ontstaan. Bij een ondergrond die niet vlak is, kunnen de tegels scheef gaan liggen of kan het voorkomen dat ze na verloop van tijd weer loskomen. Door te kiezen voor tegels inclusief legservice worden alle problemen voorkomen. De vakman zorgt ervoor dat de tegels op een juiste manier gelegd worden, waardoor je er jarenlang plezier van hebt! Daarnaast is het ook nog eens goedkoper.

Uit welke tegels kun je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten en kleuren tegels verkrijgbaar. Zo is er voor iedere smaak een passende tegel te vinden. Natuurstenen tegels hebben een natuurlijke uitstraling. Deze tegels passen bijvoorbeeld perfect in een landelijk interieur. Tegels met kleine rozetten zijn ook erg populair, aangezien deze niet alleen mooi staan voor een blanco muur, maar ook bij een gekleurde muur. Ook zijn er verschillende soorten effen tegels verkrijgbaar, zoals wit of chroomwit.

Tegels met grove structuur zijn vooral populair in de keuken of badkamer. Deze tegels geven een ruwe uitstraling aan de ruimte en zijn daarom ook erg praktisch. Heb je liever iets minder opvallends? Kies dan voor tegels met een matte afwerking. Hiermee kun je ook een ruimte afbakenen. Tegels met glas zijn daarnaast erg populair vanwege de uitstraling en het gebruiksgemak. Je kan zo elke muur indelen in vakjes, waardoor er nog meer sfeer in de ruimte ontstaat.