Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Voordelen satijnen kussensloop

VOORDELEN VAN EEN SATIJNEN KUSSENSLOOP VOOR KRULLEND HAAR

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een satijnen kussensloop?

Het gebruik van een satijnen kussensloop om je haar ’s nachts te beschermen is al lange tijd een hot topic in de krullend haar gemeenschap. Daarom is het belangrijk dat kussensloop kopen niet een eenvoudige taak is. Als je je haar ’s nachts niet beschermt, kan dat leiden tot verschillende problemen zoals ongewenste kroes, klitten en breuk. Zelfs als je een goede haarverzorgingsroutine onder de knie hebt en de perfecte krullen hebt bereikt, is dit nog geen garantie om de volgende dag wakker te worden met glanzend, veerkrachtig haar. Het voordeel van een satijnen kussensloop is dat het bovenstaande tot het verleden kan gaan behoren.

Wat zijn de voordelen van het overstappen van uw traditionele katoenen kussenslopen op satijn?

Gelukkig zal de overstap van traditionele katoenen naar satijnen kussenslopen veel problemen met krullend haar tegengaan, wat resulteert in wakker worden met intact, gezond haar; het is echt een essentieel item dat al onze krulvrienden zouden moeten bezitten.

Helpt vocht in het haar vast te houden

Katoen is een absorberende vezel, dus terwijl je ’s nachts slaapt en geniet van je zoete dromen is je katoenen kussensloop bezig met het absorberen van het vocht uit je haar dat je zo hard probeert vast te houden. Dit komt door de moleculaire structuur van katoen; het wordt als hydrofiel beschouwd; het kan niet anders dan vocht om zich heen absorberen. Satijn daarentegen is niet-absorberend, zodat het haar zijn vocht kan vasthouden.

Vermindert breken

Katoen is ruwer dan satijn, ongeacht het aantal draden, en kan ’s nachts tot haarbreuk leiden wanneer u beweegt. Satijn is glad en zacht, waardoor je haar over het oppervlak glijdt, wat leidt tot minder breuk, en zoals we allemaal weten, hoe minder breuk, hoe meer lengtebehoud.

Behoudt je krullen

Katoen absorbeert vocht uit het haar, en de wrijving tussen het katoen en het haar veroorzaakt klitten, kroezen en afbreken. Satijn is een gladde antistatische stof die deze problemen voorkomt. Overschakelen naar een satijnen kussensloop kan helpen om je kapsel te behouden door je haar intact te houden, wat resulteert in glanzende, gezonde golven, krullen en coils.

Is satijn goed voor de hoofdhuid?

Het gevoel van satijn op je huid is zijdezacht en glad in vergelijking met ruwere materialen zoals katoen. Het gladde oppervlak vermindert het ontstaan van plooien op je gezicht; het helpt ook het vocht in je huid vast te houden, daarom kan het  bijdragen aan een gezonde hoofdhuid.

Wat is het verschil tussen zijde en satijn?

Een van de belangrijkste verschillen is dat zijde een natuurlijke dierlijke eiwitvezel is, terwijl satijn door de mens is gemaakt; het is technisch gezien een weefsel, meestal gemengd met zijde of synthetische vezels zoals polyester en rayon.

Wie heeft er baat bij het gebruik van satijnen kussenslopen?

Iedereen! Of je nu stijl, krullend of golvend haar hebt, je kunt de voordelen van een satijnen kussensloop plukken.

Uiteindelijk zal de overstap naar onze satijnen kussensloop je haar beschermen terwijl je slaapt en ervoor zorgen dat je wakker wordt met glanzende, veerkrachtige krullen. 

satijn kussensloop