Clarapelsadvies
Image default
Vakantie

Vliegengordijn voor caravan en tent

De zomer staat voor de deur, maar waar kunnen we nu, tijdens deze rare tijd, de corona tijd, leuk op vakantie? De meeste Nederlanders staan momenteel niet te springen om naar het buitenland te gaan. Stel dat je net in Spanje zit en de epidemie klimt weer op en het land besluit wederom een lockdown te doen. Dan zit je opgesloten in het buitenland. Omdat veel mensen toch hunkeren naar een vakantie, gewoon even een paar dagen weg. Kiezen veel mensen er voor om op vakantie in eigen land te gaan. Want ook in eigen land zijn er tal van mogelijkheden en bezienswaardigheden.

Favoriet zijn de vakantiehuisjes en de campings. Ikzelf neem altijd een doosje muggengaas mee en een vliegengordijn. Jaah, mijn vrienden lachen mij altijd uit als ze mij op Center Parcs zien aankomen. Maar uiteindelijk ben ik degene die het laatste lacht. Want s’avonds als we naar bed gaan, is mijn slaapkamer mugvrij. En die van hen dus duidelijk niet. Ik hoor ze in de slaapkamers naast me vaak nog een lange tijd spoken, op jacht naar de mug! En weet je, die doosjes met muggengaas die kosten vrijwel niets. In zo’n doosje zit gaas en een plakstrip. Het gaas knip je op maat, en vaak kun je er zelfs twee ramen mee bedekken. Als we dan na zo’n weekend naar huis gaan, gooi ik het gaas weg. Mijn vliegengordijn die ik voor de deur heb hangen neem ik weer mee naar huis.

 

Ik heb twee vliegengordijnen. Eentje met een normale afmeting, die is 100cm breed en eentje die veel smaller is. Die smalle is speciaal gemaakt voor caravans en tenten. Het deurtje in de caravan is ook veel smaller, daar is geen ruimte voor een groot deurgordijn. Ook in de caravan is een vliegengordijn onmisbaar. Ik moet er niet aan denken om elke nacht wakker te liggen omdat de muggen om je hoofd heen zoemen. Voor goedkope vliegengordijnen ga ik altijd naar Vliegengordijnkopen.nl. Dat is een webwinkel die gespecialiseerd is in dit soort dingen. Mijn vliegengordijnen zijn nog goed en nog lang niet aan vervanging toe. Maar de raamhorren, die goedkope dus, die neem ik dus overal mee op vakantie en gebruik ikzelf dus voor eenmalig gebruik. Hopelijk heb ik er deze zomer nog een aantal nodig, want dat is goed teken! hahaha…