Clarapelsadvies
Image default
Woning en Tuin

Vijf tips om je huis op te frissen

Het eerste kwartaal van 2021 is al weer voorbij, maar voor velen voelt het pas alsof een nieuw jaar echt begonnen is bij de komst van de lente. Wel, tot mijn vreugde kan ik zeggen dat die er heel erg aan zit te komen! Bloemen beginnen uit te lopen, en de dagen worden al lichter. Vandaag onderzoeken we hoe je je huis kunt opfrissen en resetten vooruitlopend op de komende wedergeboorte van de natuurlijke wereld.

Laten we eerlijk zijn, in de winter hebben we meestal de verwarming hoog staan en de ramen stevig dicht. Het kan een beetje benauwd geworden zijn rond het huis, dus laten we de ramen opengooien en wat lucht binnenlaten.

Frisse lucht helpt een kamer weer energie te geven en geeft ons op zijn beurt een levendig en actief gevoel.  Dat gezegd hebbende, is het niet altijd handig om de ramen open te hebben en alle privacy op te geven. Gelukkig biedt een vitrage het ideale evenwicht tussen privacy en licht. Deze stijlvolle, mooie gordijnen zijn perfect voor kamers die behoefte hebben aan natuurlijk zonlicht, omdat ze verblinding wegnemen en tegelijk rust en privacy behouden. Hun sierlijke uitstraling geeft een gevoel van beweging in huis en helpt bij ontspanning en mindfulness.

We kunnen de seizoenen gemakkelijk definiëren aan de hand van kleur. Waar de winter baat heeft bij weelderige, diepe kleuren – waaronder rijk rood en donker blauw – moet de lente een weerspiegeling zijn van de overvloed aan licht en van de zaailingen van het jaar die door de aarde breken.

Lentekleuren om je te helpen je te resetten voor het jaar en je huis op te frissen moeten bleke, zachte kleuren omvatten. Bleek grijsblauw, natuurlijk groen, poederachtig roze, en zelfs zachte geeltinten kunnen je helpen van het seizoen te genieten en je geestelijke en spirituele gezondheid te stimuleren.

Je kunt kleur ook goed gebruiken als onderdeel van een patroon. Platte soorten raamdecoratie zoals een rolgordijn en vouwgordijnen vormen geweldige canvassen voor een explosie van kleur. Wat de lente net iets gemakkelijker maakt om je op voor te bereiden, is dat veel van zijn kleuren heel goed bij elkaar passen. Een tip om lentekleuren in je huis te introduceren is om gemakkelijk te verwisselen voorwerpen te gebruiken. Voor snelle winsten kijk je eens naar ons fantastische assortiment kussens en lampenkappen.

Tijdens de wintermaanden hebben we de neiging een overdaad aan spullen in ons huis te brengen. Of het nu kerstsnuisterijen zijn of extra dekens opgestapeld op sofa’s om de kou buiten te houden, het is tijd om op te ruimen en te genieten van meer open ruimtes.

Ruimte helpt ons tot rust te komen en geeft ons mentale ruimte om na te denken. Nu veel thuiswerkplekken drukker worden na de feestdagen, is dit het perfecte moment voor seizoensgebonden minimalisme.

Deze minimalistische look is het meest geschikt voor een opfrisbeurt van je huis als het draait om neutrale tinten, verrijkt met strategisch gebruik van de hierboven genoemde kleuren. Met verschillende neutrale voorwerpen in een ruimte, van banken tot de muren zelf, kun je een vleugje lente-raffinement toevoegen met een lichtgewicht gordijn in een mooie natuurlijke tint.

Het klinkt misschien cliché, maar elke lente opfrisbeurt en reset moet de natuur en het bloeiende groen vieren.

Of je nu een grote tuin hebt of een vrije vensterbank in een appartement, planten in huis halen is goed voor de ziel. In februari komen de amaryllissen in bloei en niet lang daarna komt de overvloed van de natuur tot leven en voegt kleur en rust toe aan je ruimte. Als je een kleinere ruimte bewoont, laat je dan niet afschrikken om planten naar binnen te halen. Veel planten zijn heel gemakkelijk te verzorgen en nemen niet veel plaats in. Je hebt geen planten nodig die twee meter hoog worden om binnen van de natuur te genieten. Om hierop voort te bouwen, zoek je naar natuurlijke houtsoorten op de plaatsen waar je je planten neerzet. Drie of vier potplanten voor een paar elegante echt houten jaloezieën helpen alles samen te binden, zodat een harmonieus effect ontstaat.

Nu we actiever beginnen te worden in de warmere en lichtere weken van het jaar, wordt slapen steeds belangrijker. Waar velen van ons onze kamers tijdens de donkere maanden donker genoeg konden houden met ongevoerde gordijnen of jaloezieën, is het nu een goed moment om gebruik te maken van de gratis verduisterende voering op veel artikelen die je online vindt. Ze helpen ongewenst licht buiten te houden en je te helpen die perfecte nachtrust te krijgen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com