Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Verschillende manier om mobiel te printen

Door de afgelopen jaren heeft de technologie ons leven veranderd. Zo kwam er rond de jaren 90 en 00 de mobiele telefoon opgang. Al snel ontwikkelde de mobiele telefoon zich naar een smartphone en nu is de smartphone niet meer weg te denken uit de samenleving. Kijk maar goed om je heen, wie heeft nou niet een smartphone? Een van de duizenden opties die met een smartphone meekomt is het draadloze printen. Er zijn een aantal manier hoe je vanaf je smartphone belangrijke data voor werk of school kan printen en in deze blog ga ik jou vertellen hoe jij dat kan doen.

Via een app

Op een smartphone horen natuurlijk apps thuis. Gelukkig weten de makers van de printer dat ook. Zo heeft bijna elke printbedrijf wel een app die je helpt met het printen van documenten. De apps zijn vaak gebruiksvriendelijk en vertellen je heel duidelijk wat je moet doen om de printer te kunnen verbinden met je telefoon. De app van HP hoeft bijvoorbeeld alleen te verbonden te zijn met het zelfde wifi als je printer en de rest wordt geregeld door de app zelf. Canon heeft de optie om de printer te verbinden met de smartphone door de barcode printer te scannen. Ook een erg handige optie als het wifi wachtwoord vergeten bent. Als je eenmaal verbonden bent met een printer kan je gemakkelijk vanuit je mail printen.

AirPrint

Ben je in bezit van een iPhone? Dan heb jij geluk! De hedendaagse printers hebben bijna allemaal AirPrint ingebouwd. Het enige wat jij moet doen is je printer verbinden met je wifi. Zodra deze verbonden is met het wifi netwerk kan jij simpel dingen printen dankzij AirPrint. De toekomst zal het printen alleen nog maar makkelijker maken. Zo zijn er zelfs al plannen van de grote printerleveranciers om printers te leveren die kunnen printen op metaal.  De toekomst belooft veel goeds.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/