Verschillende genres op de radio

      Reacties uitgeschakeld voor Verschillende genres op de radio

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren op het gebied van muziek. Zo luistert de een in zijn vrije tijd graag naar elektronische muziek terwijl de ander liever Nederlandstalige muziek opzet. Natuurlijk bestaan er nog velen andere muziekgenres, waarvan de een bekender is dan de ander. Bovendien verschilt het vaak ook per land en per cultuur waar mensen het liefste naar luisteren. Dit artikel deelt met jou wat de meest geluisterde genres in Nederland zijn op de online radio

 

Het genre wat we hier met zijn allen het meeste luisteren op de radio, is pop classics. Zo ongeveer een kwart van alle Nederlanders heeft aangegeven hier graag naar te luisteren. Dit genre omvat voornamelijk wat oudere popnummers, echte classics dus. Met name bands als Queen, ACDC en Fleetwood Mac worden veel gedraaid binnen dit genre. 

Op de tweede plek staat top 40 muziek. De lijst met nummers die hieronder valt, verandert bijna wekelijks. Sommige nummers blijven maandenlang in de top 40 staan terwijl andere nummers er na een week alweer uit zijn. Radio 538 is een voorbeeld van een radiozender die veel top 40 muziek draait.

Het genre wat op de derde plek staat, is Nederlandstalige muziek. Een van de meest geluisterde Nederlandse artiesten zijn Blof, Andre Hazes, Guus Meeuwis en Davina Michelle. Met ruim drie miljoen luisteraars is ook het Rock-genre erg geliefd in Nederland. Rockliefhebbers zetten het liefste radiozender Veronica op. Hier zal je regelmatig de muziek van Springsteen of Led Zeppelin voorbij horen komen. Dan heb je ook nog klassieke muziek. Hoewel het er niet zo veel zijn, zijn er enkele radiostations die hier veel aandacht aan besteden. Radio 4 is hier de meest bekende van. Tot slot heb je ook nog Urban muziek. Dit hoor je niet heel veel op de radio. FunX is een radiozender die vooral urban hits draait. 

http://www.radioguide.fm