Clarapelsadvies
Business / Management

Veilig in het verkeer: Met je kind fietsen

Als fietsland is het in Nederland goed geregeld als het gaat om fietsgedrag. In Nederland heb je afgebakende fietspaden, fietsenstallingen, fietsdiploma’s, en ga zo maar door. Het is dus helemaal geen gek idee om al vanaf jonge leeftijd met je kind te gaan fietsen, als hij een kinderfiets heeft.

Zo leert je kind met iemand die al ervaren is te gaan fietsen en kan je kind al vanaf een redelijke leeftijd zelf naar school fietsen bijvoorbeeld. Er zijn echter een aantal dingen waar je goed op moet letten als je met je kind gaat fietsen.

De fiets

Ten eerste is het belangrijk om een goede fiets te hebben. Er zijn via www.kinderfietsenwinkel.be en andere webshops genoeg kwalitatieve kinderfietsen te vinden die passen bij de grootte van je kind.

Er zijn kinderfietsen van 10 inch tot 26 inch. Zo is er voor bijna elke leeftijd vanaf 4 jaar een goede fiets te vinden. Het is, voordat je echt naar de stad of langs de grote weg, belangrijk om je kind goed te leren fietsen. Dit kan aan de hand van zijwieltjes.

Vervolgens kunnen de zijwieltjes eraf en kun je het kind aan de hand nemen. Op deze manier kun je een paar keer samen gaan fietsen en vervolgens kun je prima de stad in fietsen of langs grote wegen. Het belangrijkste is om het kind altijd aan je binnenzijde te laten fietsen. Als je dan als persoon geraakt wordt, word jij als volwassene als eerste geraakt.

Extra dingen

Verder kan het aan het begin prettig zijn om het kind te laten fietsen met bescherming. Daarmee wordt bedoeld een helm, of knie- en elleboogbescherming. Het kind zal namelijk de eerste tijd nog veel vallen en de meeste kinderen hebben daar geen last van, maar blijvende schade is niet de bedoeling.

Oefen ook eerst een tijdje met op- en afstappen door het zadel laag te zetten en vervolgens kan het zadel naar de hoogte waarop het kind het lekkerste fietst. Kijk ook eens op internet voor tips om samen met je kind te gaan fietsen. Op deze manier ga je altijd goed voorbereid op pad en kom je niet voor verrassingen te staan.