Clarapelsadvies
Business / Management

Vanuit huis een bedrijf starten

Een bedrijf starten is een ware trend in 2016. Bijna iedereen lijkt voor zichzelf te beginnen en een succesvolle carrière als ondernemer na te jagen. Van studenten die niet aan de bak komen en dus maar besluiten om zelf werk te creëren tot werknemers die het om de één of andere reden niet meer zien zitten om voor een baas te werken en dus ook ervoor kiezen om voor zichzelf te beginnen. Dat deze trend zo groot wordt en zoveel mensen voor zichzelf beginnen is zo gek nog niet, want als je naar de arbeidsmarkt kijkt en de mogelijkheden voor afgestudeerden en andere werkzoekenden zie je dat er maar weinig kansen zijn, en dus zoekt men naar alternatieven.

Maar een bedrijf beginnen puur omdat je een eigen bedrijf wilt is geen goed idee. Op deze manier ontbreekt de passie die later zorgt voor energie en een extra drive en is de kans ook klein dat je zelf helemaal achter het idee staat, terwijl dit een must is om jouw bedrijf te laten slagen. Iedereen is immers sceptisch en de enige die dat niet is ben jij. Zodra je een goed idee hebt, of een hobby waar je brood in ziet, kan je beginnen.

Het is verstandig te starten met een bedrijf waar weinig starterskapitaal voor nodig is. Een autofabrikant valt dus af, maar als je bijvoorbeeld een antwoordservice begint heb je weinig startkosten en hoef je ook geen kantoor te huren of kopen, want in de eerste maanden kan het prima vanuit huis. Veel bedrijven maken hier gebruik van en zijn op zoek naar een gepersonaliseerde aanpak, bijvoorbeeld zoals die van www.antwoordservice-telefoonservice.nl, waarbij een telefonist niet alleen de telefoon opneemt, maar ook het bedrijf kent en actief meedenkt over de strategie om zodoende extra waarde te creëren voor het bedrijf in kwestie.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/