Clarapelsadvies
Business / Management

Tips voor de werving & selectie van nieuwe werknemers

 

Er is niets belangrijker voor een bedrijf dan een team dat van werknemers dat goed op elkaar aansluit en die elkaars zwaktes kunnen compenseren. Met deze tips zorg jij voor de ideale werving & selectie van jouw nieuwe werknemers.

Tip 1: Humor

Bij de werving en selectie van het nieuwe personeel is het handig om rekening te houden met het gevoel voor humor van degene die je wilt aannemen. Het is voor elke werknemer een stuk fijner samenwerken met iemand die gevoel voor humor heeft i.p.v. Met iemand die heel de dag humeurig is. Let wel: Humor moet niet de overhand nemen.

Tip 2: Zwaktes vervullen

Denk goed na bij de werving en selectie over de zwaktes die het nieuwe personeel moet gaan invullen. Praat hierover met het huidige team werknemers; dit kan tot veel nieuwe inzichten leiden. Wanneer je iemand werft en selecteert met vaardigheden, waar het team nog niet over beschikken, kan jouw nieuwe werknemer deze vaardigheden overbrengen.

Tip 3: Laat praten

Wanneer je een geschikte nieuwe werknemer laat langskomen na de werving, is het beter om zelf niet teveel aan het woord te zijn. Sommige recruiters beginnen te praten over alle werkzaamheden etc. binnen het bedrijf. Laat in plaats daarvan de nieuwe werknemer praten en laat hem zichzelf verkopen. Je weet dan ook gelijk of je nieuwe werknemer communicatief vaardig is.

Tip 4: Eigenschappen boven vaardigheden

Wanneer je opzoek gaat naar jouw ideaal nieuwe werknemer, is het beter om te kijken naar zijn eigenschappen dan naar zijn vaardigheden. Waarom? Heel simpel. Eigenschappen heeft een mens van zichzelf en die veranderen niet, vaardigheden kunnen worden aangeleerd. Het kan voor een werknemer ook fijn zijn als hij nieuwe vaardigheden binnen het bedrijf leert. Probeer daarom voor de werving & selectie belangrijke eigenschappen op te stellen en ga na of de potentiële nieuwe werknemer over deze eigenschappen beschikt.

Op zoek naar een werving en selectie bureau voor uw bedrijf die ervoor zorgt dat uw team wordt aangevuld met de best passende werknemers? Schakel Otto Work Force in!

 

https://www.ottoworkforce.nl/