Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Taxi in New York

Hoeveel kost een taxirit in New York?

New York Yellow Taxis bieden geen vast tarief aan, behalve naar bepaalde luchthavens.

U wordt afgerekend met een meter die tijd en afstand telt. Zodra u in de taxi zit en hij begint te rijden, begint de meter te lopen.

De meters zijn over het algemeen zeer nauwkeurig. Laat een chauffeur je geen andere prijs vertellen dan wat de meter aangeeft!

 

Taxi Meter  Basis kosten

  • Het basistarief is $2,50.
  • Er is een toeslag van $0.50 op de New York State belasting.
  • Van 16.00 tot 20.00 uur op weekdagen betaalt u $1,00 extra.
  • Van 8 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends betaalt u $0,50 extra.

Als de meter loopt

Als de taxi rijdt, betaalt u $0,50 per 1/5 van een mijl (rijdend op of boven 6 mijl per uur.
Als de taxi stilstaat of moet afremmen vanwege het verkeer, betaalt u $0,50 voor 2 minuten stilstand of een snelheid van minder dan 6 mijl per uur.
Extra’s

Er is geen toeslag voor bagage en geen toeslag per passagier. 
Alle tol voor het oversteken van bruggen of tunnels die in rekening worden gebracht, betaalt u zelf. Merk op dat de bruggen tussen Manhattan en Brooklyn gratis zijn. Het is twijfelachtig of je door de tunnels of bruggen zult gaan met tarieven, tenzij je ver buiten de stad of naar een luchthaven gaat.

New York reistips en hacks

Geaccepteerde Betaalmethoden

U kunt betalen met Amerikaanse contanten, maar een chauffeur zal meestal niet nemen biljetten meer dan $ 20. Dus als uw ritprijs $12 is, probeer hem/haar dan geen $100 biljet te geven. Ze hebben waarschijnlijk het wisselgeld.
Taxi’s accepteren creditcards! De automaat bevindt zich in het passagiersgedeelte van de taxi, zodat u uw kaart niet aan de chauffeur hoeft te geven. De creditcardautomaat heeft alle instructies die u moet volgen, legt uit wat u in rekening wordt gebracht en vertelt u zelfs hoeveel fooi u zou krijgen (10%, 15%, 20%), zodat u niet hoeft te rekenen! Als u een ontvangstbewijs wilt, moet u dat aan de chauffeur vragen.
s Nachts kan het achterin de taxi donker zijn, waardoor het moeilijk is om in je handtas of portemonnee te kijken om je geld of creditcard te vinden. Voel je vrij om de chauffeur te vragen om het licht op de achterbank aan te doen. Als u het vraagt, doen ze dat graag.

Fooi geven

Als u tevreden was over uw chauffeur, dan is een fooi van 15% standaard. Als de chauffeur uitzonderlijk en vriendelijk was, en niet als een maniak reed, dan is 20% een hele mooie fooi.

Als uw chauffeur echt verschrikkelijk was, uw instructies niet opvolgde, onbeleefd was en wel als een maniak reed, hoeft u geen fooi te geven.

Bekijk onze gids over fooi geven in New York City om van tevoren te weten wat de gebruikelijke gang van zaken is.

 

Neem ook een betrouwbare taxi van Taxibestellen.nl