Clarapelsadvies
Business / Management

Tabak of taboe

Steeds meer wordt de laatste tijd het verband gemaakt tussen mensen die roken en mensen die deelnemen of overwegen plastische chirurgie of een botoxbehandeling te ondergaan.

Wat al langer bekend was, is dat tabak een negatieve invloed kan hebben op de gesteldheid van je gezichtshuid. Nu wordt het wel steeds populairder om een botoxbehandeling te ondergaan maar toch heerst er onder de gemiddelde burger in Nederland nog zeker een taboe op het gebruik hiervan.

Wat zeker meespeelt zijn de botox kosten. Het wordt gezien als iets elitairs. Mensen komen er achter dat geld alleen hen niet meer gelukkig maakt en ze zoeken het bij hun uiterlijke verschijning.

De kosten van botox fillers zijn dan ook zeker niet laag. Om je gezicht er een aantal jaren jonger uit te laten zien betaalt men al snel duizend euro. En dan om bijvoorbeeld maar door te kunnen roken maar hier niet te gevolgen van te zien. Om nog maar niet te spreken van de niet zichtbare gevolgen die zich namelijk intern in je lichaam afspelen. Met name het hart en de longen worden erg aangetast door de blijvende toevoer van tabak. En al is het vanaf het oog niet te zien, intern is het wel zeker fysiek zichtbaar dat de desbetreffende persoon gekozen heeft voor de tabak en het taboe. Zwarte afscheiding omhelst de ooit zo gezonde organen.

Toch zijn er veel mensen die noodgedwongen, ook al hadden ze dat gewild, niet deel kunnen nemen aan het taboe vanwege de dus zulke hoge kosten.

Nu valt er ook een hoop te zeggen volgens vele of dit taboe wel terecht is. Of juist vanaf de andere kant benaderd, waarom dit überhaupt mogelijk is. Omdat het het zelfbeeld van veel mensen aantast als ze zien hoe het er bij andere mensen uit ziet terwijl die ook bijvoorbeeld roken.

http://faceland.nl