Clarapelsadvies
Image default
Tweewielers

Regel een scooterverzekering

Bij aanschaf van een scooter ben je verplicht je te verzekeren of anders mag je de weg niet op. Misschien heb je je nog niet helemaal in de soorten verzekeringen verdiept, of misschien ben je gewoon opzoek naar een goedkope scooterverzekering. Het doel van een verzekering is dat als er schade is ontstaan door jou schuld dan wordt dit vergoed. Dit betekent dus dat als je niet verzekerd ben je de weg niet op mag. Want mocht er schade komen dan moet je dit zelf betalen en de prijs hiervan kan flink oplopen. Kortom genoeg reden om een verzekering af te sluiten.

Vergelijk en verzeker

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je kan afsluiten. Sommige dekken meer dan andere. Hoe dan ook heb je minimaal een WA-dekking nodig als je de weg op wilt met de scooter. Mocht er een ongeluk gebeuren dan ben je voor de schade verzekerd. Echter zijn er ook andere verzekeringen zoals een WA + Diefstal verzekering. Bij deze verzekering ben je naast schade ook verzekerd voor diefstal en joyriding.

Wil je helemaal verzekerd zijn? Denk dan aan een WA + Diefstal en aanrijding. Naast de eerder genoemde punten wordt hier ook schade door onder andere brand en hagel vergoed. Mocht je per ongeluk je scooter laten vallen dan hoef je je geen zorgen te maken! Ook dit zal vergoed worden.