Clarapelsadvies
Business / Management

Persoonlijke ervaring met bijles

Sanne is een student van 19 op het hbo. Zij zit in het tweede jaar commerciële economie. Helaas heeft zij veel moeite gehad met het vak marketing. Gelukkig waren er verschillende mensen die haar erg wouden helpen met het leren en maken van haar huiswerk van dit vak. Als eerste wou haar vakdocent haar extra aandacht geven. Helaas was dit niet genoeg en werd er een bijlesbureau ingeschakeld. Bij een bijlesbureau waren ze gespecialiseerd in het geven van geschikte bijles voor jou. Hiervoor was alleen wel een intake nodig. 

Wat gebeurt er bij een intake?

Bij een intake wordt er voornamelijk gekeken naar: Wie ben jij? Waar heb je moeite mee? En waar zou het bijlesbureau mee kunnen helpen? Als laatste wordt er daarna gekeken naar welke begeleider er als beste bij jou past. Je moet namelijk wel een klik hebben met de persoon die jou bijles geeft. Als je met een iemand een klik hebt neem je sneller iets van iemand aan. Het kan alleen ook voorkomen dat je geen klik hebt met deze persoon. Trek dan aan de bel bij het bureau en zij kunnen dan opzoek gaan naar wel een geschikte begeleider. 

Bijles aan huis

Een andere mogelijkheid is om bijles aan huis te krijgen. Sommige leerlingen hebben namelijk moeite met bijles op een locatie die ze niet kennen. Een slechte concentratie is een van de dingen die dan het meeste voorkomt. Gelukkig zijn er ook bijlesbureaus die bijles aan huis aanbieden.