Clarapelsadvies
Image default
Energie

Oplossingen voor hoger stroomverbruik

We ontkomen er niet meer aan: het coronavirus. De cijfers lopen op en er worden steeds nieuwe maatregelen aangekondigd. Gevolg is dat veel mensen vanuit thuis werken. Niet ideaal, maar het moet. Door thuis te werken verbruik je onder andere meer stroom. Je gebruikt waarschijnlijk één of meerdere computers, je doet het licht aan in de kamer waar je werkt en je maakt een paar keer per dag koffie of thee. Ook de hoeveelheid gas die je verbruikt zal hoger zijn dan normaal, omdat de verwarming in de koude wintermaanden aangaat en als je vanuit thuis werkt dan staat deze verwarming ook nog zo’n 8 uur per dag extra aan. Dit alles deed je normaal op kantoor, maar gebeurt nu thuis.

Dé oplossing

Een oplossing voor de hogere energiekosten kunnen zonnepanelen zijn. Het plaatsen van zonnepanelen kan goed zichtbaar zijn in de portemonnee. Het is een flinke investering, maar uiteindelijk verdien je er juist geld op. Daarnaast werk je zo mee aan een beter klimaat.

Hamsteren op zonnepanelen

Niet alleen in de supermarkt werd gehamsterd. Er ontstond ook een periode van hamsteren op zonnepanelen. Dit was duidelijk merkbaar in de branche. Doordat de meeste zonnepanelen geproduceerd worden in China en daar als eerst het coronavirus de hoek om kwam kijken, lag de productie van zonnepanelen een tijd stil. In Europa was er in het begin nog genoeg voorraad om de mensen van hun vraag te voorzien. Maar na een tijd was er nog maar beperkte voorraad. Alle installateurs in Europa moeten van deze beperkte voorraad zien rond te komen. Hierdoor ontstond het hamsteren op zonnepanelen.

Weer meer productie

Langzaamaan wordt de productie weer in gang gezet. Het is dus weer mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Thuis werken kan nog lang de norm blijven. Ben je het nou zat om steeds zoveel energiekosten te betalen? Een investering in zonnepanelen kan jouw oplossing zijn.

Zoek je iemand voor zonnepanelen in Zoetermeer? Dan zit je bij NL Zonnepanelen goed!

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-zoetermeer/