Clarapelsadvies
Image default
Business / Management

Ontvang de beste prijs – auto verkopen

 

Indien je van plan was de auto te verkopen, dan kun je verschillende verkoopmethoden overwegen. Denk hierbij aan inruilen bij een dealer, verkopen via Marktplaats, of hem aanbieden bij een online autoveiling. Hoe je de auto ook van plan bent te verkopen, het is altijd raadzaam om de prijzen van anderen te raadplegen. Dit doe je bijvoorbeeld op Marktplaats. Zo weet je dat je niet te veel en niet te weinig vraagt. Zie je een andere, maar vergelijkbare auto, te koop staan, met een lage prijs, vraag jezelf dan af of er niet is mis is met de auto en ga op onderzoek uit. Lees de advertentie of benader de verkoper. Vraag hoe de staat van de auto is.

 

Koerslijsten gebruiken

Niet alleen autobedrijven, maar ook particulieren, maken gebruik van zogeheten koerslijsten. Met deze koerslijsten kunnen ze de marktwaarde (dagwaarde) bepalen aan de hand van het merk, bouwjaar, type motor en kilometerstand. Via de koerslijst krijg je een waardeindicatie. Deze indicatie kun je gebruiken voor de verkoop. De waardeindicatie is slechts een indicatie, omdat opties en de technische en uiterlijke staat hierin niet zijn opgenomen.

 

Sneller verkopen

Wil je de auto sneller verkopen, dan moet je je prijs aanpassen. Kijk en vergelijk. Hoeveel auto’s zijn goedkoper dan die van jou? De meeste mensen maken een keuze uit de 4 goedkoopste.

 

Breng sterke punten naar voren

Het is in een advertentie heel belangrijk om de sterke punten naar voren te brengen, om de auto sneller te verkopen. Gebruik het liefst de sterke punten in de titel. Denk hierbij aan Peugeot 406 met Nieuwe APK en Grote beurt. De nieuwe apk en de grote beurt zijn van toegevoegde waarde en geeft mensen een reden om sneller voor jouw auto te kiezen, ookal is deze dan 300 euro duurder.

 

Adverteer naar waarheid

Probeer in je advertentie al het vertrouwen te winnen van de potentiële koper door eerlijk te zijn. Wees eerlijk over de technische staat, hoe je met de auto bent omgegaan, en wat er wel en niet werkt op de auto. Ook mag je alle pluspunten benoemen en doe daar het liefst een foto van bij. Zit er een airco op de auto, toon dan een foto. Zitten er nieuwe banden op de auto, laat dan op een foto zien hoeveel profiel de banden hebben. Ook de onderhoudsgeschiedenis (en onderhoudsboekjes) zijn voor veel particuliere kopers van belang. Doe ook hier dus iets mee.

 

Succes met de auto verkopen!