Clarapelsadvies
Business / Management

Mantelzorgchalet is het behoud van je huwelijk

De zorg voor je ouder wordende (schoon)ouders wordt een onvermijdelijk onderdeel van het leven omdat mensen langer leven, een mantelzorgchalet kan dan uitkomst bieden. Zodat er geen grote wrijving ontstaat in je huwelijk als je als mantelzorger voor een familielid zorgt. Om je huwelijk intact te houden en toch een goede (schoon)zoon of (schoon)dochter te blijven, is de aanschaf van een mantelzorgchalet een goed idee om op goede voet te blijven met je partner.

Blijf met elkaar communiceren

Neem een weloverwogen beslissing als het gaat om de aanschaf van een mantelzorgchalet of een hulpbehoevende (schoon)ouder in huis te nemen. Overleg goed met elkaar wat je voor je (schoon)ouders zou willen en kunnen doen en hoe een mantelzorgchalet daar een uitkomst in kan zijn. Echtparen moeten het gesprek over hoe ze voor oudere of zieke familieleden willen zorgen echt toevoegen aan de lijst van discussies die ze moeten voeren.

Verkies je huwelijk boven alles

Als je voor jezelf zorgt en je huwelijk op de eerste plaats zet, zal je huwelijk een betere basis hebben om op voort te bouwen en zal je meer energie, uithoudingsvermogen, emotionele standvastigheid en geduld hebben om anderen te helpen.

Samen belangrijke beslissingen nemen

Niemand wil zijn of haar huwelijk extra belasten. Daarom moeten beide echtgenoten achter de beslissingen staan die worden genomen en de mate van betrokkenheid bij het familielid dat zorg nodig heeft. Het laatste wat u wilt is dat uw echtgeno(o)t(e) het gevoel heeft dat u uw ouders boven hem of haar verkiest. Bekijk de kosten voor een mantelzorgwoning

Stel grenzen en geef elkaar privacy

De meeste geliefden, vooral ouders, willen nooit een last voor iemand zijn. Maar de tijd, energie en geld die nodig zijn voor hun zorg kan soms onbewust inbreuk maken op een huwelijk. Een mantelzorgwoning is daarvoor natuurlijk prima geschikt. Zo heeft niemand last van elkaar in het eigen huis. Het hebben en houden van privacy is voor alle partijen een groot goed. De privacy wordt zeer zeker gewaarborgd als ieder zijn of haar eigen thuis heeft, dichtbij huis. Het behoud van de zelfstandigheid van het familielid dat je helpt, voor zover dat mogelijk is, is ook een groot voordeel. Ouders willen niet dat hun kinderen hen vertellen wat ze moeten doen. Hen wat vrijheid geven kan ook geliefden inspireren, afhankelijk van hun genezing.