Clarapelsadvies
Image default
Dienstverlening

Makelaar in Kampen: Wat doet deze professional?

Om te beginnen moet de makelaar Kampen dynamisch zijn. Hij moet de concurrentie (zowel de makelaars als het vastgoed) kennen, communicatief en analytisch zijn, om zijn klanten te begrijpen.

Iedereen weet dat een makelaar onroerend goed verkoopt, maar dit is slechts het einde van het proces. Om te verkopen gaat de makelaar aan de slag met een aantal activiteiten die deel uitmaken van het verkoopproces.

 

De activiteiten van de makelaar:

 

Prospectie

Geen enkele verkoper kan het zich veroorloven om te wachten tot de klant “uit de lucht valt”. Daarom moet de prospectie van klanten constant en verplicht zijn. Of het nu per telefoon, e-mail of persoonlijk is, de makelaar moet achter potentiële klanten aan gaan.

 

Kennis van de woning

Om te weten of een bepaalde woning voldoet aan de wensen van een klant, is het noodzakelijk hem persoonlijk te kennen. Om deze reden moeten de eigendommen in de vastgoedportefeuille regelmatig door de makelaar worden bezocht.

 

Fotografie

Het is van essentieel belang dat de makelaar over de nodige fotografische vaardigheden beschikt en een beetje kennis heeft van beeldbewerking. Goede fotografie is essentieel voor de verkoop van elk onroerend goed.

 

Marktonderzoek

Onderzoek is een vast onderdeel van het leven van de makelaar. Naast het op de hoogte zijn van de wetgeving, moet hij altijd zoeken naar wat zijn klant wil, zoals: de locatie doorzoeken, de faciliteiten in de buurt ontdekken, zoeken naar objecten in het door de klant gewenste profiel, of zoeken naar vormen van financiering, om de klant te helpen in het aankoopproces, bijvoorbeeld.

 

Bezoeken met de klant

De makelaar moet de gekozen woningen met de klant bezoeken, de buurt presenteren en alle twijfels van de klant wegnemen, zodat hij op zijn gemak de woning kan kiezen die het beste bij hun behoeften past.

 

Onderhouden van sociale netwerken

De makelaar kan niet achterover leunen en wachten tot de makelaar zijn diensten en vastgoed bekendmaakt. En wat is op dit moment de meest praktische manier van openbaarmaking? Sociale netwerken.

Daarom moet de makelaar moet begrijpen een beetje van sociale netwerken en een goede openbaarmaking op het netwerk te maken.

 

Relaties onderhouden

Als laatste, maar waarschijnlijk het belangrijkste van allemaal! De makelaar moet zeer goed verwant zijn, elke klant kennen en in contact blijven met het grootste aantal mensen om herinnerd en aangeduid te worden. Woont of wilt u wonen in kampen? Bezoek dan de website van VSO Makelaars kampen.