Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Kun je wel duurzaam afvallen met een crash dieet?

In dit artikel leer je meer over de negatieve invloed van een crash dieet op je resultaten qua afvallen.

Crashdieet en sporten

Sporten tijdens een crashdieet, er zijn mensen die het doen, er zijn ook mensen die het kunnen, maar er zijn er veel meer die het misschien 1 keer proberen en daarna al meteen inzien dat je lichaam niet genoeg energie heeft om te sporten tijdens een crashdieet. Sporten tijdens een crashdieet raden we dan ook niet aan. Je kan tijdens het sporten de bovengenoemde effecten die kunnen voorkomen tijdens een crashdieet nog verder versterken. Dus ook een crashdieet en hardlopen gaan niet goed samen. Eigenlijk zou je alleen elke dag 30 minuten kunnen wandelen naast het volgen van een crashdieet. Zorg dus dat je niet intensief beweegt, licht intensief zoals wandelen is wel mogelijk. Maar misschien verbrand je wel meer vet als je een dieet volgt waarbij je wel kunt sporten? Wij denken van wel, een voorbeeld is het sportdieet.

Afvallen in 1 week

Afvallen in 1 week is wel mogelijk maar het is zeer kort dag. Als je effectief en zichtbaar wilt afvallen in 1 week is het noodzakelijk om een crashdieet te volgen. Dit is een vorm van diëten waarbij je in feite alleen het noodzakelijke eet om in 1 week tijd zoveel mogelijk te kunnen afvallen.

Afvallen in 1 week gezond?

Veel voedingsdeskundigen twijfelen aan de manier van afvallen tijdens het crashdieet, dit zou te snel en te rigoureus zijn en tevens is er een grote kans dat het jojo effect de kop op steekt. We willen toch het crashdieet noemen omdat we vooral willen vermelden dat dit NOOIT in combinatie gedaan moet worden met sporten. Je krijgt tijdens het crashdieet echt alleen het noodzakelijke voedsel binnen om op de been te blijven, niets meer en niets minder. Als je op dit moment gaat sporten dan is dit erg gevaarlijk, je kunt tijdens het sporten waarschijnlijk maar een hele korte inspanning leveren voordat je moe bent en daarnaast is er kans dat je tijdens het sporten omvalt door een gebrek aan goede voeding. Er zijn dus genoeg nadelen aan het crashdieet, toch is het een veel gebruikt dieet om bijvoorbeeld op een bruiloft, feest of andere gelegenheid zo strak mogelijk te verschijnen waarbij snel afvallen zoals afvallen in 1 week noodzakelijk is. Daarom leggen we hieronder kort uit hoe het crashdieet werkt.

Hoe werkt het crashdieet?

Het crashdieet werkt als volgt. We raden aan om in plaats van ontbijt en lunch voedingssupplementen te nemen. Dit is caloriearm en geeft je enkele belangrijke noodzakelijke voedingsstoffen. Zelf kan je ook extra vitaminepillen nemen met bijvoorbeeld extra vitamine C, ook genoeg zink is belangrijk voor het lichaam. Daarnaast eet je alleen een sobere avondmaal, je eet hierbij geen vlees of vis, dus alleen groente en rijst, eet hierbij ook nooit meer dan 250 gram en gebruik geen sauzen, deze bevatten veel ongezonde vetten. Drink veel tijdens het crashdieet, eet ook dagelijks fruit om zo toch genoeg voedingswaardes binnen te krijgen. Volg je dit op dat kan je zeker 5 kilo afvallen in 1 week.

Tip: Het crashdieet mag je niet lang volgen, denk hierbij aan maximaal twee weken, maar het liefst 1 week.

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet is niet altijd de beste manier om af te vallen maar afvallen zonder dieet is wel mogelijk. En hoe het mogelijk is lees je in dit artikel. Belangrijk is eerst de definitie van een dieet vast te stellen. Betekent zonder dieet afvallen het vasthouden aan het precieze menu wat op dit moment wekelijks op tafel staat en dus ook geen calorie anders eten of anders indelen. Of is zonder dieet afvallen, afvallen met de mogelijkheid om sportvoeding te gebruiken en de mogelijkheid om het eetpatroon anders in te delen (zonder heel veel minder te eten)? Uiteraard verschillen de meningen over deze definities. Omdat wij er zelf van overtuigd zijn dat afvallen zonder minder te eten veel eenvoudiger is als sportvoeding wordt gebruikt en dat afvallen zonder dieet ook eenvoudiger gaat als het menu iets wordt veranderd kiezen we voor de laatste definitie.

Afvallen zonder dieet, is dat mogelijk?

Afvallen zonder dieet is zeker mogelijk, is het de ideale manier om af te vallen, nee dat niet, dan zou je ook moeten diëten. We gaan er van uit dat dit niet mogelijk is en je dus wilt afvallen zonder dieet. Maar hoe precies is dit mogelijk? Als je niet gebruik maakt van een dieet dan betekent het dus dat je moet gaan sporten, een andere manier om af te vallen, dus zonder te sporten en zonder op dieet te gaan bestaat niet. Geen enkel wonder drankje, geen enkele sportvoeding zal werken als je niet ten minste zal sporten of diëten (en het liefst dus beide). In dit geval gaan we ervan uit dat jouw keuze is gevallen op het sporten. Heb je al en keuze gemaakt welke sport? Of ga je gewoon voor het traditionele maar daardoor niet minder populaire hardlopen. In dat geval moet je heel goed je best doen en veel hardlopen om af te kunnen vallen, zeker zonder dieet, hou hier rekening mee. Sporten moet dan minstens enkele keren per week, en het liefst elke keer een uur gemiddeld (voor beginners in het begin minder).

De werking van de weegschaal

Als je kiest om te sporten dan zal je zeker afvallen, alleen zal het echter niet zo zijn dat je ontzettend snel resultaat zal zien. De kunst is als je gaat afvallen zonder dieet om niet elke dag op de weegschaal te gaan staan en je sentiment te laten leiden door een weegschaal. Die weegschaal zorgt mentaal vaak voor meer problemen dan dat er worden opgelost. Soms kan je na het sporten meer wegen dan voor het sporten, dit kan meerdere redenen hebben en betekent dus niet dat sporten niet werkt om af te vallen. Ga je op de weegschaal staan dan zou de moed je in de schoenen zinken. We raden aan om absoluut niet vaker dan 1 keer per week op de weegschaal te gaan staan om de vorderingen bij te houden. En in dat geval moet je minstens 3 keer per week een uur sporten.