Clarapelsadvies
Image default
Aanbiedingen

Kleine op komst?

Ben je in verwachting of heb je een pasgeboren kindje? Van harte gefeliciteerd. Wat een mooi geschenk. Uitbreiding van het gezin ofwel tijd voor een nieuw hoofdstuk. Hopelijk geniet je van de zwangerschap en gaat het goed met het kindje.

Ben je al op het punt dat je moet gaan nadenken over de indeling van de babykamer? Heb je al wat in gedachten? Of ben je nog lekker aan het rondkijken en aan het oriënteren. Ga je voor traditiegetrouw blauw of roze? Of kies je zelf een kleur welke jij mooi vind passen?

 

Een eigen plek

De babykamer is een eigen voor de pasgeborene. De ruimte waar in de eerste periode vooral veel dutjes worden gedaan, zowel overdag als ’s nachts. Zorg er dus voor dat deze kamer goed donker is met de juiste gordijnen.

Naarmate de kids wat ouder worden zal de babykamer wat meer worden omgebouwd tot kinderkamer. Een eigen, veilige plek voor de kleintjes om zich even in terug te trekken. Soms hebben ze dat even nodig, dat zul je als ouder zijnde als geen ander weten.

De kinderen worden natuurlijk steeds ouder, dat blijft niet ongemerkt. De kamer past zich daar op aan, maar ook het gedrag. De kamer verandert in een ruimte waar niet alleen geslapen wordt, maar ook gepuberd en gestudeerd zal worden na verloop van tijd. 

 

Verandering van de kamer

Per leeftijd zal ook de kamer zich gaan aanpassen en veranderen. Zo begin je bij de babykamer, wat ontplooit tot een kinderkamer en zich vervolgens ontwikkeld tot een puberkamer. Kortom, een kinderkamer passend bij iedere leeftijd. 

Ook in deze kamers is raamdecoratie een belangrijk aspect. Veelal kiezen mensen in de babykamer voor gordijnen in vrolijke kleurtjes en af en toe ook met printjes. Vrolijk de kinderkamer gemakkelijk op met de leukste kindergordijnen. Van effen kleuren roze, groen, geel en blauw tot aan de meest gekke en leuke printjes. Dierenprints zoals een konijn, kat of hond tot aan de prinsessenprintjes of de fashionprints. Gordijnen met auto’s voor de stoere jongens of gordijnen met glitters en hartjes voor de lieve meisjes.

Zodra ze gaan puberen zijn de kindergordijnen natuurlijk niet meer in en past het niet meer bij de leeftijd. Dan willen ze al gauw effen gordijnen in neutrale kleuren welke passen bij de rest van de kamer.

Kortom, iedere kamer heeft zo z’n eigen stijl en soort raamdecoratie. Makkelijk te vervangen en aan te passen wanneer ze in een nieuwe fase van het leven terecht komen.

 

https://www.123gordijn.nl/